Zafer Bayramı'nda Stand Açıp Para Kazanan Köylü Kadınlar Zaferlerini İlan Etti

Samsun’a bağlı Ayvacık Belediyesi’nin ilçe turizmini canlandırmak için ev kadınlarına yönelik düzenlediği projeye katılan kadınlar, Zafer Bayramı’nda açtıkları stantlarla para kazanarak kendi 'Zaferlerini' ilan etti.

Zafer Bayramı'nda Stand Açıp Para Kazanan Köylü Kadınlar Zaferlerini İlan Etti
Ayvacık Belediyesi ve Ayacık Kültür Turizm Doğa Su Sporları Ekolojik Yaşamı Geliştirme Derneği (AYDOS) işbirliği ile Çarpana Atölyesi’nde bir araya gelen ev hanımları unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarını yeniden canlandırılarak hem turizme katkı sağlıyor hem de para kazanıyor. İlk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçe merkezinin girişine kurulan tarihi köy evinde stand açıp para kazanmaya başlayan kadınlar kendi 'Zaferlerini' ilan etti. 2 ay öncesine kadar evde oturup çocuk baktığının kaydeden Emine Çakır, “Bizlere bu imkânı sağlayıp dört duvar arasından bizi kurtaran başta başkanımız ve kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum. Artık bizler de birer meslek sahibiyiz. Özellikle Zafer Bayramı’nda stand açıp para kazanmak bir nevi biz kadınlarında ‘Zaferini’ ilan etmesi vesile oldu.” dedi.

Yaklaşık 2 ay süren kurslara katılan kadınlara Samsun İşkur Müdürlüğü kurs süresince maaş ödeyerek destek olduğunu kaydeden Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, kursun her aşamasını yakından takip ederek projenin devamlılığını sağlamak üzere her hangi bir eksiklik noktasında belediyenin projenin arkasında olduğunu söyledi.

Ayvacık ilçesinin turizm bölgesi ilan edilmesiyle harekete geçtiklerini ve üretilen projenin Ayvacıklı kadınlar tarafından benimsendiğini belirten Belur, bu sayede kadınların hem bir meslek sahibi olduklarının hem de ev ekonomilerini katkı sağlayarak beylerinin gözünde de daha fazla değer kazandı .