Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesinin Son Kafilesi Yola Çıktı

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen ‘Seyyah Ulu Çınarın İzinde’ projesi kapsamında son kafile yola çıktı.

Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesinin Son Kafilesi Yola Çıktı
26 Haziran 2012 tarihinde başlayan projenin son kafilesi yola çıktı. Geziye gidecek kişiler aileleriyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanırken, kafilede yer alan gençler aileleriyle vedalaştıktan sonra otobüse bindiler.

Proje kapsamında 280 gence farklı illerin kültürünü öğrettiklerini ifade eden Gençlik Merkezi Müdürü Bekir Bilen, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çok büyük projesi olan 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' projesi için Gaziantep olarak son kafilemizi gönderiyoruz. Bu kafile bu seneki son grubumuz. 7 kente 8 ekip gönderiyoruz. Amasya, Nevşehir, Mardin, Konya, Kayseri, Elazığ, Sivas illerine 280 kişi gönderdik. Gerçekten çok mükemmel projeydi. Bütün ailelere teşekkür ediyorum bize güvenip çocuklarını gönderdikleri için. Seneye devam ederse Gaziantep halkını yanımda bekliyorum. Proje kapsamında Gaziantep’e de Siirt, Adıyaman, Kayseri, Konya, Mardin, Aksaray, Batman illerinden gruplar gelecektir" dedi.

Kafilede yer alan Yusuf Pürçek, "Geçen senede gitmiştim. Düzenlenen gezilere, devletimize çok teşekkür ediyorum bize böyle imkanlar sunduklarından dolayı. Bu senede Nevşehir’e gidiyorum. Her sene yapılan aktiviteleri takip ediyor, görmediğimiz yerleri görüyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrenci velisi Ramazan Nehir de şunları söyledi: "Bu tür gezilerin çocuklar için çok iyi ve faydalı olduğuna inanıyorum. Bu projeyi sağlayan kişilere teşekkür ediyorum. Gençlerimiz için iyi bir gezi, iyi bir deneyim oluyor. Devletimiz sayesinde ülkemizi tanıyorlar. "
Kaynak: İHA