İşkur İl Müdürlüğü'nden Bin 300 Kişiye Kısa Süreli İş İmkanı

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 300 kişiye kısa süreli iş imkanı sağlayacağı belirtildi.

Elazığ Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İşkur Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ile eğitimini amaçlayan ve doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programla işsizlere iş imkanı sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun İşkur İl Müdürü Tahir Cevher'i makamında ziyaret ettiği, Cevher'in ziyarette yaptığı değerlendirmede, Toplum Yararına Çalışma Programı adı altında bin 300 kişiyi istihdam edeceklerini belirttiği dile getirildi.

Bu kişilerin çoğunun yerel yönetimler ve kamu kurumlarında istihdam edileceğini belirten Cevher'in, imkandan faydalanmak isteyenlerin 3-7 Eylül arasında müracaatlarını yapılabileceğini, 10-13 Eylül'de kura çekiminin ardından 17 Eylül'de iş başı yapacaklarını bildirdiği duyuruldu.

Açıklamaya göre, Belediye Başkanı Selmanoğlu, bugüne kadar işsiz gençlerin yanında olduklarını belirterek, ''Bundan sonra da gücümüzün yettiği ölçüsünde yanlarında olmaya devam edeceğiz. İşsiz gençlere az da olsa katkı sağlamak için, belediye bünyesinde istihdam sağlayacağız'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA