Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: Vizyon 2023 İçin Elden Geleni Yapıyoruz

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars’ta, hükümetin Vizyon 2023 hedefini yakalamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ford Otosan'ın Kars bayiinde konuşan Yenigün, 52 kişinin istihdam edildiği işletmelerinde iş imkanının artırılmaması ile beraber servislerin sayısının artacağını, buralarda çalışanlar için alınacak makine ve ekipman ile Kars’ta iş sahası oluşturulacağını belirtti.

Yenigün, “Lokomotif dediğimiz otomotiv sektörü bir yerden girdi mi ora, etrafı ile birlikte büyüyor. Bunu oluşturmamız lazımdır.” dedi.

Yenigün, büyük bir şirket olarak hep işlerini büyütmeyi çok önemsediklerine değinerek, “İşi büyütmek dendiğinde hükümetin açıkladığı, ülkemizin 100. yılı 2023 vizyonu heyecan vericidir. Türkiye’deki üretimin ve satışın yaklaşık 4 misli rakama çıkmasından bahsediliyor. Bu demektir ki biz şu anda nerdeysek 3,5 ile 4 misli büyüyeceğiz demektir. Biz, Vizyon 2023’ü yakalamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yatırımlarımızı düşünüyoruz. Başka projeler planlıyoruz. Servis ve satış ağımızı büyütmeye çalışıyoruz. İşte bunlar 3 ile 4 kat büyüyünce, Kars’taki bayimiz de 3 ile 4 kat büyüyecek ve buna mukabil 3 ile 4 kat fazla eleman istihdam edilecektir.” diye konuştu.

Öte yandan, gezi ve inceleme programına; Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigin’ün yanı sıra Saha Operasyon Koordinatörü Özgür Yücetürk, Saha Operasyon Genel Müdürü Güven Sensoy eşlik ederken, Kars Ford bayiinde ise Cihan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Yavuz ile Cihan Otomotiv Kars Müdürü Rahmi Korkmaz hazır bulundu.