Chp'lilerden, Valilik İzin Vermemesine Rağmen Çelenk Koyma Girişimi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu il teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı programı çerçevesinde, valiliğin izin vermemesine rağmen Atatürk anıtına çelenk koyma girişiminde bulundu.

Eyleme katılan partililer, Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde geçit töreni yapan askeri kıtaları görünce, çelengin konulacağı alanı bırakıp geçit töreninin yapıldığı caddeye yöneldi.30 Ağustos Zafer Bayramı programı çerçevesinde, CHP Bolu il teşkilatı valiliğin izin vermemesine rağmen resmi törenin ardından Atatürk anıtına çelenk koyma girişiminde bulundu. Çelenk koyma eylemine Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Başkanı Fügen Kara, Merkez İlçe Başkanı Faruk İyigün ve çok sayıda partili katıldı.

Çelenk koyma girişiminin başladığı sırada, resmi törenlerde geçiş yapacak olan askerlerin caddede tören yürüyüşü hazırlığı yaptığını gören partililer, çelengin bulunduğu alandan askerlerin geçiş töreni için beklediği sokağa yöneldi. Eylemi tertip eden milletvekili ve il yöneticileri, çelengin başında tek başlarına kalınca, onlar da diğer partililer gibi askerlerin olduğu caddeye geldi. Askerleri selamlayan partililer daha sonra anıta çelenk bıraktı.Çelenk koyma işleminin ardından Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "AKP, ulusal bayramları kooperatifçilik gününe çevirmeye çalışıyor. Bugün bunu yaşadık. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bunun anlamını bile unutmuşlar. 30 Ağustos, emperyalizme karşı verilen savaşın son halkasıydı. Bugün bu törenlere katılmayıp evinde yatmayı tercih eden AKP'li belediye başkanı, AKP'li milletvekilleri, AKP'nin il başkanı evinde uyurken, bizim bugün kutladığımız Zafer Bayramı için binlerce mehmetçiğimiz şehit olmuştu. Bize büyük bir zafer kazandırdılar, biz yıllardır bunu kutluyoruz. Gelinen noktada bugünü sünnet düğünü, düğün merasimi gibi değerlendirmişlerdir. Buraya bir kilometre uzaklıkta evi bulunan Ak Parti milletvekili utanmadan telgraf göndermiş. Atatürk anıtına çelenk koyanla, telgraf gönderenleri aynı kefeye koyan bir vali tarafından ne yazık ki Bolu yönetiliyor. Böyle bir rezillik olabilir mi? Biz bugün milli duygularımızı ifade etmek için buradayız. Validen çelenk koymak için izin istedik, bize yazılı olarak ret cevabı verildi.''ifadelerini kullandı.

Sabah, Atatürk anıtına çelenk koyma ile başlayan resmi törenler Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Hükümet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, iki öğrenci Zafer Bayramı ile ilgili şiir okudu. Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin gerçekleştirdiği geçiş ardından kutlama töreni sona erdi.