Beylikdüzü’nde Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Beylikdüzü’nde törenle kutlandı.

Beylikdüzü’nde Zafer Bayramı Coşkusu
Büyük bir katılımla gerçekleşen çelenk töreninin ardından katılımcılara kokteyl verildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Beylikdüzü’nde de törenlerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilk tören Beylikdüzü Belediye Binası önündeki alanda yapıldı. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende, İstanbul Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Garnizon Komutanı Yarbay Ergun Atalay ve Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk anıtına çelenk koydu. Törende Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Törende ayrıca günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Belediye karşısındaki çamlık alanda da bir kokteyl düzenlendi.

İstanbul Vali Yardımcısı Eraslan, Yarbay Atalay ve Belediye Başkanı Uzun, burada tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünden sonra programa katılanlar kokteylde bir araya geldi.Bu arada, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün 90. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uzun mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihi altın sayfalarla dolu milletimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. İşgal kuvvetlerine karşı, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de büyük bir zaferle sonuçlanan Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Savaşı ile topraklarımız düşmanlarından kurtarılmıştır. 7’den 70’e tek yürek olan milletimiz, bu büyük zaferle, hiçbir zaman esir edilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu zaferle aynı zamanda muasır medeniyetlere ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de temeli atılmıştır. Bugün bize düşen görev, yaşanan bu olaylardan da ders alarak, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi her alanda en ileri noktaya taşıyacak azmi ortaya koymaktır.

Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatan uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyorum.”