'Başkan Aksu İçme Suyu Üzerinden Siyaset Yapıyor'

Giresun İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun, içme suyu üzerinden siyaset yaptığını savunarak, "Bunun da siyaseti mi yapılır?" dedi.

Öden, yaptığı açıklamada, Giresun mahalli basınında Giresun Belediyesi tarafından içme suyu sıkıntısı yaşanan köylere tankerlerle içme suyu taşınması suretiyle hizmet götürüldüğü yönünde haberlerin yeraldığını belirtti.

Belediyenin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Öden, "İl Özel İdaresi olarak köylerimizde halkımıza içme suyu sıkıntısı yaşatmıyoruz." diye konuştu.

Giresun'da fındık sezonunun başlamasıyla birlikte köylerin nüfus yoğunluğunun 5-6 kat arttığını, bu nedenle köylerde zaman zaman içme suyu sorunu meydana geldiğini vurgulayan Öden, şöyle konuştu: "İçme suyu sorunu yaşayan köylerimize vidanjörlerimizle sürekli su taşıyoruz. Köy halkımız ya da muhtarlarımızdan gelen taleplere hemen cevap veriyor, halkımızın mağdur olmasını önlüyoruz. Sayın başkanın köylere yönelik içme suyu verildiği yönündeki açıklamalarını gördüğümüzde gerçekten hayrete düştük. Hangi köy muhtarımız ya da köylümüz bizden içme suyu talebinde bulunmuş da biz bu talebe cevap vermemişiz. Takdir edersiniz ki fındık hasat sezonundayız. Köylerimizin nüfus yoğunluğu 5-6 katına çıktı. Bu da köylerdeki içme suyu kullanımını artırdı. Hal böyle olunca da içme suyu sıkıntıları doğabiliyor. Tekrar söylüyorum, hangi muhtar veya köylümüz bizden içme suyu talebinde bulunmuş da bizden 'Red' yanıtı almış. Artık bununda mı siyaseti yapılır oldu? Suyun da siyaseti yapılıyorsa, o zaman siyasetin 'Suyu' çıkmış demektir."

Acil durumlarda Giresun Belediyesi'nden yardım isteyebileceklerini, ancak şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, "Yetişemediğimiz nokta olursa zaten belediyemizden yardım isteriz. Ancak şu anda bizim böyle bir sıkıntımız yok. İl Özel İdaremiz köylümüze gereken hizmeti fazlasıyla veriyor. Belediyemizden de destek ister ve alırsak kendilerine zaten teşekkür ederiz." şeklinde konuştu .