Rusya Cumhurbaşkanı Vladımır Putin: O müzik grubu ağır ceza almalı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Rusya’da yargılanan Pussy Riot müzik grubu üyelerinin çok ağır bir ceza almaması gerektiğini belirtti.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, bugün Rusya’ya dönmeden önce Londra’da gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya’da yargılanan Pussy Riot müzik grubu üyelerinin çok ağır bir ceza almaması gerektiğini belirtti.

Putin, “Umarım mahkeme doğru ve makul bir karar alır. Pek hoş bir konu değil, bu konuda çok fazla söyleyecek de bir şeyim yok. Fakat eğer bu kızlar örnek veriyorum İsrail’de -orada pek çok güçlü erkek var, biliyorsunuz- böyle bir kutsala saygısızlık eyleminde bulunsalardı, oradan çıkmaları pek kolay olmazdı. Mesela Kafkaslar’da İslam için kutsal bir alana saygısızlık yapsalardı, onları gözaltına alacak vakti bulamazdık. Fakat bu olaydan dolayı çok fazla ceza almamaları gerektiğini düşünüyorum. Umarım derslerini almışlardır. Fakat ne olursa olsun son kararı mahkeme verecek” şeklinde konuştu.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın istifası hakkında da konuşan Putin, “Gerçekten çok üzücü. Kofi Annan muhteşem bir insan ve çok başarılı bir diplomat. Ama umuyorum ki uluslararası toplum, onun çabalarını devralarak şiddete son verecek” dedi.

2014 Kış Olimpiyatları’nın ülkesindeki Soçi kentinde düzenleneceğini hatırlatan Putin, “İngiltere Başbakanı bana bugün tecrübelerini memnuniyetle paylaşacaklarını söyledi.

Böylece başarılarını ve yanlışlarını görüp gelecekte benzer hatalardan kaçınmak için elimizden gelenin en iyisini yapabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Londra’da kazandığı madalyalardan dolayı mutlu olduğunu belirten Putin, Rusya Merkez Bankası’nın Londra Olimpiyatları’nda madalya kazananlar için özel hatıra paraları basacağını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA