Karşıyaka'nın Butik Müzelerini 600 Bin Kişi Ziyaret Etti

Karşıyaka Belediyesi'nin açtığı butik müzeler ziyaretçi akınına uğruyor.

Karşıyaka'nın Butik Müzelerini 600 Bin Kişi Ziyaret Etti
Türkiye'nin dört bir yanından farklı temalardaki müzeleri ziyarete gelenlerin sayısı 600 bine ulaştı.

Belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre; Karşıyaka’nın butik müzeleri arasında ziyaretçi rekorunu Latife Hanım Köşkü Anı Evi kırdı. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın yaşamının Son günlerini geçirdiği 2008 yılında aslına uygun restore edilen Latife Hanım Köşkü’nü bugüne kadar 500 bin kişi ziyaret etti.

Bahçeşehir Koleji ortaklığıyla 2009’da açılan Bilim Müzesi’nin 3 yılda ziyaretçi sayısı 50 bini buldu. Hamza Rüstem Fotoğraf Evi de ilk yılında 10 bin kişiyi ağırladı. Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda bulunan ve 1987 yılında açılan Açık Hava Arkeoloji Müzesi ise, 2011 yılında tamamen yenilenirken, özellikle kruvaziyerlerle İzmir’e gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Karşıyaka Belediyesi’nin Örnekköy şantiyesinde bulunan Deprem Müzesi’nin ağırlıklı ziyaretçileri ise öğrenciler oluyor.

Geleceğin Karşıyakası için belirledikleri turizm kenti misyonunun bir ayağını da butik müzelerin oluşturduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kentin hafızasının müzelerle yaşayabileceğini söyledi.

Butik müzelerin gördüğü ilgiden memnun olduklarını dile getiren Durak, şöyle konuştu: "Kentin hafızasını yaşatmak, geleceğe taşımak adına çok önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Bu noktada; Latife Hanım Köşkü Anı Evi ile Hamza Rüstem Fotoğraf Evi ciddi bir rol üstleniyor. Bilim Müzesi ile her ne kadar farklı bir şey hedefleniyor gibi görünse de, burası aslında, bilim tarihinde kısa bir yolculuğa çıkarıyor ziyaretçilerini. Deprem Müzesi ile de geçmişin acı tecrübelerini unutturmamayı; tehlikenin her an kapımızda olduğunu hatırlatmayı hedefliyoruz. Müzelerimizi görmeye Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyor. Bilim Müzesi için okullar randevu sırasına giriyor. Atamızın emaneti Latife Hanım Köşkü için ise tur düzenleniyor"

Başkan Durak, yeni butik müzelerin yolda olduğu müjdesini de verdi .
Kaynak: İHA