Haleplibahçe ve Topçu Meydanı’nda Temel Atma Heyecanı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, önümüzdeki hafta temeli atılması planlanan Haleplibahçe ve Topçu Meydanı’nda yürütülen çalışmaları denetledi.

Haleplibahçe ve Topçu Meydanı’nda Temel Atma Heyecanı
Mülkiyeti Şanlıurfa Belediyesi’ne ait yaklaşık 180 dönüm 1. ve 3. derece tarihi sit alan üzerinde yapılacak olan açık hava müzesi, arkeolojik müze ile çevresinin peyzaj düzenleme projesinde temel atma aşamasına gelindiğini ifade eden Fakıbaba, bölgenin Urfa turizmi açısından önemine değindi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan temel atma törenleri hakkında bilgi veren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Haleplibahçe Projesinin tümü 180 dönüm. Bunun 60 dönümünü biz Şanlıurfa Belediyesi olarak Kültür Bakanlığı’na verdik. 60 dönüm alan üzerinde inşallah 10 Ağustos Cuma Günü, Kültür Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’in katılımıyla müzelerin temelini atmayı planlıyoruz. 12 Ağustos Pazar Günü ise Şanlıurfa Belediyesi’ne ait geriye kalan 120 dönümlük alan üzerinde yapılacak olan projelerin temeli atılacak” dedi.

Haleplibahçe’nin çevresiyle beraber bir bütün olarak düşünüldüğünde önemli bir cazibe merkezi haline getirildiğinin altını çizen Fakıbaba, “Sadece Haleplibahçe Projesi değil bu plato bir bütün olarak düşünüldüğünde dikkat ederseniz karşısında Kızılkoyun, Eski Otogar üzerinde AVM, hemen yanında Hilton Garden İnn yani düşündüğünüzde müthiş bir bölge haline geliyor burası. Urfa Kelesi eteğindeki evlerin boşaltılmasıyla birlikte yeni bir peyzaj düzenlenmesi yapılacak. Daha sonraki bir dönemde ise Haleplibahçe, Buhara ve Mance’deki evlerin kamulaştırılması ile birlikte buradaki mağaralarında açığa çıkarılmasıyla birlikte önemli bir cazibe merkezi oluşturulacaktır. Kızılkoyun, Haleplibahçe, Rönesans AVM, ve benzeri diğer unsurlarla ortaya çıkarılan plato, sadece Urfalıların değil yerli ve yabancılarında önemli bir merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

Haleplibahçe’nin ardından Topçu Meydanı’na geçen Başkan Fakıbaba yine burada yürütülen çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı .
Kaynak: İHA