Avrupa'daki Ana Arıları Ele Alacaklar

Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü'nün Hayat Boyu Öğrenme Programı'na sunduğu ''Damızlık Bal Arısı İşletmelerinde Kullanılan Seleksiyon ve Islah Programlarının İncelenmesi'' projesi kabul edildi.

Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Sadık Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 Haziran'ında uygulamaya konulacak olan projeyle Avrupa'daki ana arının ele alınacağını bildirdi.

Projeye, Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu, Ardahan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı'nın da dahil edildiğini ifade eden Doğan, projenin İspanya'nın Endülüs eyaletinde gerçekleşeceğini söyledi.

Projenin ana arıdaki gelişmeye yönelik Avrupa boyutunun görüleceğini ifade eden Doğan, ''Projeyle ana arıdaki üretimin, kurumlar ve uygulamalardaki yenilikçilik, kaliteye yönelik gelişmelerin Avrupa boyutunun görülmesine, bilgi, beceri niteliklerin kazanılması, kullanılması konusunda kişisel gelişimin artması sağlanacaktır. Kısacası bu projeyle o bölgelerde ana arı yakinen bilinmiş olacak'' dedi.

Projenin 16 bin 740 avro maliyetinde olduğunu belirten Doğan, bir hafta süreceğini kaydetti.

Muhabir: Günay Nuh / Emine Konuk

Yayıncı: Yahya Öylek
Kaynak: AA