Afyonkarahisar'da Jandarma Yetkililerine Plaket Verildi

Afyonkarahisar'da, İl Jandarma Komutanlığı ile Sultandağı ve Çay İlçe Jandarma Komutanlıkarı yetkilileri, sürdürülebilir av yaban hayatı ve doğa koruma çalışmaları kapsamındaki başarıları ve katkılarından dolayı birer plaketle ödüllendirildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamındaki törende, zor durumda olan yaban hayatını korumanın, asli görevlerinden olduğunu söyledi.

Yıllar geçtikçe birçok hayvanın neslinin tükendiğini belirten Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

''Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaptığı başarılı çalışmalar günümüzde meyvelerini vermeye başladı.

Orman Teşkilatı mensupları gerekli koruma ve kollamayı yapıyorlar ama bu koruma, birlik ve beraberlik içinde yapılmalı. Hangi kesim ve görevden olursa olsun tüm vatandaşlarımızın görevi olan bu av ve yaban hayatının korunmasına yardımcı olan, doğa koruma çalışma faaliyetlerine bizzat katılan Jandarma Teşkilatımıza teşekkür ederdim. Afyonkarahisar'da termal turizme önem verildiği kadar doğa turizmine de önem veriliyor. Gezilmeye, görülmeye değer birçok doğa alanımız var. Bu alanlar da günden güne canlandırılıyor.''

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu da sürdürülebilir av yaban hayatı ve doğa koruma çalışmaları kapsamında 2011-2012 av döneminde usulsüz avlanmaya karşı yapılan koruma ve kontrol faaliyetlerinde gösterdikleri üstün gayret, özverili çalışma ve katkılardan dolayı İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit, Sultandağı Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Şirin ve Çay Jandarma Komutanı Üsteğmen Ferit Kahraman'a, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca birer plaket gönderildiğini ifade etti.

Daha sonra plaketler, jandarma yetkililerine Balkanlıoğlu tarafından teslim edildi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA