Adana Valisi Coş Ambulans İle Test Sürüşü Yaptı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentteki ambulans şoförlerinin daha iyi eğitilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir proje ile simülasyon eğitimi vereceklerini bildirdi.

Coş, İl Sağlık Müdürlüğüne yeni alınan ambulansların teslimi için Valilik bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentteki acil sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak için İl Özel İdaresi'nin katkıları ve Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği ödenekle yaklaşık 1 milyon lira maliyetle 7 adet ambulans alındığını söyledi.

Kent genelinde motosiklet ve paletli de dahil olmak üzere 48 olan kara ambulansı sayısının 55'e çıktığını, 1 adet de hava ambulansı bulunduğunu belirten Coş, ambulansların her türlü teknik donanıma sahip olduğunu belirtti.

Ambulans sürücülüğünün çok özel bir meslek olduğunu anlatan Coş, şöyle devam etti:

''Bunun için eğitimlerinin de çok iyi olması gerekiyor. Bizim en çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi, hemen hemen her ay birkaç ambulansımızın kaza geçirmesi. Bunu ortadan kaldırmak ve ambulans şoförlerinin daha iyi eğitilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir proje ile simülasyon eğitimi vereceğiz. Bu sayede şoförler daha deneyimli olarak ambulans kullanacak.''

Coş, konuşmanın ardından beraberindeki İl Sağlık Müdürü Selahattin Akyol ile ambulansları inceleyerek, sürücülerinden bilgi aldı. Daha sonra bir ambulansın direksiyonuna geçen Coş, araç ile Valilik bahçesi içinde test sürüşü yaptı.

Kaynak: AA