Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Tedavi Sözü Verdiği Soydaş, Sağlık Bakanlığı'nın Ambulansıyla İstanbul'a Hareket Etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, Batı Trakya ziyareti sırasında tedavi ettirme sözü verdiği Gümülcineli obezite hastası Şahin Şerif, Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle tedavi için Türkiye'ye nakledildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulansla Gümülcine'ye gelen Türk doktorların refakatinde, Kalkanca Mahallesi'ndeki evinden alınarak ambulansa bindirilen Şerif, ailesinin ve komşuların sevinç gözyaşları arasında İstanbul'a hareket etti.

Kalkancalı gençlerin ''Türkiye, Türkiye'' tezahüratları eşliğinde ambulansa bindirilen Şerif'e, Türk doktorların yanı sıra Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de yardımcı oldu.

Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı nedeniyle iki seneden fazla süreden beri dışarı çıkamadığını belirterek, tedavi olmak ve tekrar ayağa kalkmak istediğini söyledi.

Türk devletinin kendisine gösterdiği ilgiden dolayı minnettar olduğunu ifade eden Şerif, ''Türk devletine çok teşekkür ederim. Sayın Bekir Bozdağ, Başkonsolosumuzla birlikte benim evime geldi. Beni ziyaret etti. Onları Allah gönderdi. Allah kendilerinden razı olsun. Allah Türk devletinden razı olsun'' dedi.

Şerif'in eşi Necla Şerif, eşini iki yıldan beri bu durumda görmekten büyük üzüntü duyduğunu belirterek, tedavi olacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Necla Şerif, ''Bir türlü çare bulamadık. Adeta yaşayan bir ölü. Bizlere bugünü gösteren Sayın Bakanımızdan Allah razı olsun. Allah Türkiye'den razı olsun. Eşimin tedavi olacağı için çok mutluyuz'' diye konuştu.

-''Türkiye verdiği sözü tutan büyük bir devlet''

Gümülcine Başkonsolosu Şener de yaşanan olayın çok güzel bir olay olduğunu belirterek, Türkiye'nin verdiği sözleri tutan büyük bir devlet olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın, Ramazan Bayramı öncesinde Gümülcine gezisi sırasında Şahin Şerif'i evinde ziyaret ederek Türkiye'de tedavi ettirme sözü verdiğini belirten Şener, ''Sayın Bakanımız o gün bir müjde vermişti. Bu sözü bugün yerine getiriyoruz. Gördüğünüz gibi Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Verdiği sözleri tutuyor. Her zaman soydaşların yanında yer alıyor. Allah'tan duamız, Şahin kardeşimiz inşallah Türkiye'ye gider ve sağ salim döner. Ayakta döneceğini ümit ediyoruz. Yunan makamlarına da bu konuda her türlü izni verdiği için teşekkür ediyoruz. Bu insani bir durum. Bunun sınırı olmaz. O ülke, bu ülke olmaz. Önemli olan bu soydaşımızın sağlığına kavuşmasıdır'' diye konuştu.

Aşırı kiloları nedeniyle sorun yaşayan 8 torun sahibi 49 yaşındaki Şerif'in, İstanbul'da, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınacağı öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirdiği Batı Trakya gezisi sırasında, Gümülcine'de, evinde ziyaret ederek rahatsızlığıyla ilgili bilgi aldığı Şerif'in Türkiye'de tedavi olması için, telefonla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı arayarak yardımcı olmasını istemişti. Şahin'i, Akdağ ile telefonda görüştüren Bozdağ, Sağlık Bakanı'nın hastanın Türkiye'ye nakledilerek tedavi edileceğini bildirdiği müjdesini vermişti.

Muhabir: Mehmet Hatipoğlu

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA