Yenises Dergisinin 200. Sayısı Çıktı

Osmaniye’de hazırlanan ve hem ülke genelinde hem de yurt dışında dağıtımı yapılan Yenises Dergisi 200. sayısını çıkarttı

Yenises Dergisinin 200. Sayısı Çıktı
Derginin sahibi ve aynı zamanda Osmaniye Önder Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Hasan Bölük, 200. sayının özel olarak hazırlandığını söyledi.

Bölük, “Türk’ün sevdasını omuzlayıp, yarınlara taşıma gayreti ile ‘Yeni Bir Dünyaya Doğru’ yürüyen Yenises, on yedinci yılında dergi yaşı hesabıyla iki yüzüncü yaşına ulaştı. ‘Yenises Dergimiz 200. Sayısıyla Sizlerle’ sloganıyla hazırlanan dergi, gerçekten birbirinden güzel doyurucu yazılarla dopdolu” dedi.

Dergilerin geçmişten geleceğe bir kültür köprüsü kurduklarını belirten Başkan Bölük, “Türk toplumunun bütün kesimini kucaklayan ve sorunlarını kendi kültürümüz ve değer yargımızla çözmenin yolunu gösteren dergimiz Yenises; iç alemimizi, özümüzü dışa vuran ve seslendiren derin bir nefestir. Türk aydının ve milletimizin her ferdinin rahatça okuyup anlayabileceği sadelikte, seviyeli ve ağırbaşlı bir dergi olmanın, gerçek aydınlarımızla halkımızın buluştuğu milli bir adres olmanın onurunu birlikte yaşamaktan çok mutluyuz. Günümüzde pek çok güzellikleri yaşıyoruz, gelecekte daha güzel şeyler yaşayacağımızı umut ediyorum. Geçici kara bulutlar üzerimizde dolaşsa da, Türk İslam Dünyası’nın geleceğinin daha güneşli ve aydınlık olacağına inanıyorum” diye konuştu.

YENİSES OKURLARINA TEŞEKKÜR

Bugüne kadar birçok plaket ve ödüller aldıklarını da hatırlatan Hasan Bölük, şunları söyledi: “200. sayımızı çıkarırken aldığımız en büyük ödül; dergimizin daha fazla okurlarımızın elinde okunduğunu ve istifade edildiğini görmektir. 17 yıldır hiç ara vermeden 200. sayıyı bize çıkarmayı bahşeden Yüce Allah’a sonsuz şükürler ediyorum. Desteklerini esirgemeyen sevgili okurlarımıza da teşekkür ediyor, nice 200. sayılara hep birlikte ulaşmak temennisiyle selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

SEVGİ VE GÖNÜL MEDENİYETİ

Makaleleri, söyleşileri, denemeleri, gezi ve tanıtım yazıları, özenle seçtiği ilahileri ve şiirleri ile Türk’ün gönül ve fikir dünyasında adeta bir okul olan Yenises’in, bilimsel yazıları ile de milletine hizmet etmenin haklı gururunu yaşadığını ifade eden Bölük, “21. Asrın Türk Asrı olmasını arzulayan Yenises’in gündeminde basitlik, sıradanlık yoktur. Güzel ahlakı öncelikleri arasına alan Yenises, günlük siyasi ve kısır çekişmelere sayfalarında yer vermez. Onun sevdası, Çin Seddi’nden Adriyatik denizine kadar uzayan muazzam bir coğrafya’da yaşayan 250 milyon nüfuslu muhteşem Türk milletini bir bütün olarak kucaklamaktır. Onun sevdası; kinden, kirden, kandan ve gözyaşından arınmış, yeni yepyeni bir dünyanın kuruluşunda benim de harcım var diyebilmektir. Onun sevdası sevgi ve hoşgörü ile bezeli gönül medeniyetidir” şeklinde konuştu.

200. SAYININ BAZI BAŞLIKLARI

Birbirinden güzel etkinlik ve haberlerin yer aldığı Yenises Dergisi’nin 200. sayısının içindeki bazı başlıklardan örnekler ise şöyle: Gafleti Uzun ve Derin Olanın Devleti Yok Olur (Emrullah Önalan), Batın Kılıcı İle Nefsi Parçaladım İşte -İlahi (Hoca Ahmet Yesevi Hz.) Niyazi Mısrî Hz. Daha Fazla Çiğnenmesin! (Kemal Deniz), Müftüoğlu Ailesi TBMM’nden İade-i İtibar İstiyor (Ahmet Refik Müftüoğlu), Çinideki Lale Allah’ı, Gül Hz. Muhammed’i Anlatır (Ali Temiz), Lider ‘Etraf’ı İle Büyür ve ‘Etraf’ı İle Küçülür! (Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel), Yenies Dergisi'ne Eleştirel Bir Bakış (İlhami Okudan), Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara İle Röportaj (Mehmet Aksoy), Kurtla Yiyip Çobanla Ağlaşanlar; Genetiğiyle Oynanmış Entelektüeller (İbrahim Okur), Dostluğun Nişanesi; ‘Ahde Vefa’dır (Nevzat Ergin Kumandaş), Gerçek Türk Tarihinin Kökenleri Araştırılmalı (Muharrem Kılıç), Aldanma Oğul -Şiir (Mehmet Postallı )
Kaynak: İHA