Chp Çorum Milletvekili Tufan Köse'den Hükümete Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum milletvekili Tufan Köse, hükümetin izlediği dış politikayı eleştirerek, dış politikadaki yanlışlar nedeniyle Türkiye’nin ilişkilerinin bozulmadığı ülke kalmadığını söyledi.

Chp Çorum Milletvekili Tufan Köse'den Hükümete Eleştiri
CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Sadık Örgel ve İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yıldırım ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen milletvekili Tufan Köse, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye’de demokrasi gelecekse bunu ülkenin iç dinamiklerinin getirmesinin gerektiğini ifade eden Köse, Suriye’de yaşanan her krizin Türkiye’ye olumsuz yönde yansımalarının bulunduğuna dikkat çekti.

Terör örgütü üyeleri ile BDP’li milletvekillerinin kucaklaşmasına da değinen Köse, bu durumun kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Köse,olayla ilgili yasal sürecin Cumhuriyet savcıları tarafından işletileceğini ifade etti.

CHP olarak kürsü dokunulmazlığı dışında tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini dile getiren Köse, kimsenin dokunulmaz olmaması gerektiğini kaydetti.

Son günlerdeki terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere de Allah’tan rahmet dileyen Köse, vatan topraklarının her karışının şehitler kanıyla sulanarak bugünlere geldiğini ifade ederek, Anadolu’nun artık ağlayan Anadolu olmasını istemediklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA