Karaman’da Ahmet Yesevi Camisi'nin Temeli Atıldı

Karaman Belediyesi tarafından projesi çizilen ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılacak olan Ahmet Yesevi Camisi’nin temeli dualarla atıldı.

Karaman’da Ahmet Yesevi Camisi'nin Temeli Atıldı
Şehir mezarlığının girişinde bulunan boş araziye yaptırılacak olan caminin temel atma törenine Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılacak olan Ahmet Yesevi Camisi herhangi bir cami değil, özel bir camidir. Adıyla birlikte anılacak bir eserdir. 2 bin kişinin aynı anda divana duracağı bir camidir. Tek kubbeli ve musallasında 10 bin kişi saf tutabilecek. Cenazeler için soğutma bölümleri var, çağdaş bir şekilde planlandı. Taziye salonları mevcut. Müslüman Türkler olarak bizler, mezarı ahiret bahçesi olarak düşünürüz. Bunun için burası aynı zamanda gül bahçesi olacak. Ayrıca Ahmet Yesevi merkezli olarak itfaiyenin olduğu yere de müftülük binası yapıyoruz. Diyanet vakfı tarafından inşa edilecek burası da 2 yıl içinde tamamlanacak. Vatandaşlarımız ile birlikte bu camiyi kısa sürede bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Vali Murat Koca da, "Camilerimiz sıradan değil, bizim ibadet yerlerimizdir. Camilerimiz bizim ecdadımızın izlerini taşımaktadır, bu yerleri korurken, yeni yerler de inşa etmeliyiz. Kim Allah rızası için cami yaparsa, Allah benzerini cennet de onun için inşa edermiş" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Yesevi Camisi’nin temeli İl Müftüsü Nuri Değirmenci'nin okuduğu dua ile protokol üyeleri tarafından atıldı .
Kaynak: İHA