ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Eskişehir’de Tek Olma Özelliğini Sürdürüyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı’na bağlı Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı; Tıp Fakültesi’nin ilk kurulan yan dalı olup,1980 yılından bu yana Eskişehir ve çevre illerine hizmet veren tek çocuk nörolojisi merkezi olarak faaliyetini sürdürdüğü belirtildi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Eskişehir’de Tek Olma Özelliğini Sürdürüyor
ESOGÜ'den yapılan yazılı açıklamada, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı aynı zamanda Türkiye’de de ilk kurulan Çocuk Nörolojisi yan dalları arasında yer almakta olup Poliklinik, Servis, Yoğun Bakım, Çocuk Acil hasta izlem ve tedavileri; Prof. Dr. Ayten Yakut, Doç. Dr. Coşkun Yarar, Uz. Dr. Sevgi Yimenicioğlu ve Uz. Dr. Ozan Koçak tarafından yürütülmektedir. Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’nda Çocuk EEG Laboratuarı ve Uyarılma Potansiyelleri (VEP,BAEP gibi) Laboratuarı bulunurken, Denver II Gelişim testi’de uygulanabilmektedir.

Bilim Dalı’nda riskli doğan bebeklerin nörolojik izlemleri yapılırken, Çocuk Nörolojisini ilgilendiren tüm bozukluk ve hastalıklar takip ve tedavi edilmektedir. Ayrıca gelişim basamaklarında gecikmesi olan ya da nöromotor geriliği, konuşma bozuklukları, ateşli ve ateşsiz havaleler, epilepsi, dirençli epilepsi, zeka gerilikleri, kromozom anomalileri, otistik çocuklar, Serebral Palsi (spastik çocuklar), sinir sistemi gelişim anomalileri, dejeneratif hastalıkları, menenjit, ensefalit, kas hastalıkları, metabolik ve genetik kökenli nörolojik hastalıklar, çocukluk çağı inmeleri vb. gibi hastalıkların tedavisi gerçekleştirilmektedir.

Çocuk Nörolojisini ilgilendiren bozuklukların önemli bir kısmını, sistemik hastalıkların nörolojik komplikasyonları, ağır sorunları olan zihinsel engelli çocuklar, nöbetleri kontrol altına alınamayan dirençli epilepsisi olan ya da yoğun bakım ihtiyacı olan çocuklar oluşturduğundan, Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı, Çocuk Psikiyatrisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Metabolizma, Nöroradyoloji, Genetik ve Beyin Cerrahisi Anabilim Dalları ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye’deki diğer çocuk nörolojisi bilim dalları ile de işbirliği içinde olup ortak toplantılar yaparak yeni gelişmeleri yakından izlemekte olan ve hasta tartışmaları yaparak bilgi alışverişinde bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı, halen Eskişehir ve çevre illerinde tek olma özelliğini taşımaktadır denildi .
Kaynak: İHA