Depremzedelere 5 Aydır Kira Yardımı Yapılmıyor

Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 günü meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremde evleri ağır hasar gören Pazarlar’lı depremzedelere 5 aydan beri kira yardımı yapılmadığı bildirildi.

Depremzedelere 5 Aydır Kira Yardımı Yapılmıyor
Edinilen bilgiye göre, Kütahya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından Pazarlar ilçe merkezinde depremde ağır hasarlı 95 konuttan 12 konut sahibine 100 lira ile 200 lira arasında 5 ay süre ile kira yardımı yapıldı. Ancak hak sahiplerine Nisan ayından bu yana kira yardımı yapılmıyor. Bu arada köylerdeki hak sahiplerine ise deprem konutlarının inşaatına başlanırken, İlçe merkezinde TOKİ tarafından yapılacak konutlara henüz başlanmaması deprem sonrası ağır hasarlı evlerini yıkan depremzedeleri zor durumda bıraktı.

Kira yardımının kesilmesine tepki gösteren depremzedeler, " Bir süre önce hasarlı evlerimizi kendi imkânlarımızla yıkıp, ev kiraladık. Ancak bize 5 aydan beri kira yardımı yapılmadığı gibi, TOKİ tarafından yapılacak konutlara henüz başlanmadı. Kış mevsimi yaklaşıyor. Kalıcı binalar ne zaman yapılacak bilen yok. Sorunlarımızı anlatacağımız yetkili bir muhatap bulamıyoruz. Depremde hasar gören genelde eski binalar ve sahipleri de fakir kişiler. Karnını zor doyuran vatandaş kirasını nasıl ödeyecek? Yetkililerden birikmişlerle birlikte bir an önce kira yardımını yapmalarını ve kış gelmeden kalıcı konutların yapımına başlanmasını istiyoruz" dediler .
Kaynak: İHA