Çorum Kss’ye Yapılan 162 İşyeri Tamamlandı

Çorum Oto Tamircileri Yapı Kooperatifi tarafından Küçük Sanayi Sitesi’ne (KSS) yaptırılan 162 işyeri tamamlandı.

Çorum Kss’ye Yapılan 162 İşyeri Tamamlandı
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Küçük Sanayi Sitesi’ne giderek yapımı tamamlanan 162 işyeri ve bölgede devam eden alt yapı çalışmalarını inceledi. İncelemeler sırasında Başkan Külcü’ye Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği Başkanı Mustafa Köse ve bir grup esnaf eşlik etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hayata geçirdikleri projeler, her alanda yapılan çalışmalarla Çorum’da şehir içerisinde yeni bir şehir kurduklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl temeli atılan 162 işyerinin bu yıl tamamlandığını dile getiren Külcü, esnafa verdikleri sözü tuttuklarını söyledi.

Kooperatif aracılığıyla yapılan çalışmanın Çorum için örnek bir çalışma olduğunu dile getiren Külcü, geçmişte kooperatifçilik dendiğinde yılan hikayesine dönen çalışmaların akla geldiğine işaret etti.

Çorum’un görsel açıdan planlanması için Aşağı Sanayi Sitesi’nin taşınması gerektiğini dile getiren Başkan Külcü, “Bunun için projemiz var. KSS ve Ankara karayolu arasında bulunan bölgeye 400 tane daha yeni dükkan inşa edilecek. Bununla ilgili tüm imar çalışmalarını yaptık. Milli Emlak Müdürlüğü bünyesinde tahsis çalışmaları devam ediyor. Yıllardır Ankara karayolu ile KSS bağlantısının olmamasından şikayetçi olunurdu. Bu proje ile Ankara karayolu ve Küçük Sanayi Sitesi bağlantısını fiziken gerçekleştireceğiz. Burada yapılacak yeni işyerlerinde Aşağı Sanayi Sitesi’nde bulunan esnaflarımıza öncelik vereceğiz” dedi.

Aşağı sanayi sitesine 21. yüz yıla uygun yeni bir imar planı yapacaklarını dile getiren Külcü, “Çorum hepimizin. Her tarafı bizim. Çorum’a hep beraber sahip çıkacağız. El ele vererek bugüne kadar hangi hizmetlerin başarılabileceğini hep beraber gördük. Şehir içerisinde şehir inşa ediyoruz” diye konuştu.

Külcü’ye konuşmasının sonunda Oto Tamircileri Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Gaffar tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA