Mülüm Gündüz: '(Q)üfür'le küçük düşürüldüm, gösterilmesin'

28 ŞUBAT'ın simgelerinden Aczimendilerin lideri Müslüm Gündüz, Fadime Şahin'le basılması görüntülerinin kullanıldığı '(Q)üfür' filminin gerçeklere aykırı olduğunun tespitini isteyerek, gösteriminin durdurulmasını istedi.

Mülüm Gündüz: '(Q)üfür'le küçük düşürüldüm, gösterilmesin'
'Gani Şavata belli mihrakların yönetmenidir' diyen Gündüz, Şavata'nın kendisini ve Aczimendileri rencide ettiğini ve küçük düşürülmek istendiğini ileri sürerek 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gündüz, 'Filmin gerçeklerle ilgisi yok. İzin alınmadan filmde görüntülerimiz kullanılmıştır. Kişisel ve anayasal haklarım ihlal edilmiştir' dedi. Fadime Şahin de geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve 'Yönetmen, üzerimden reklam yaparak beni zor durumda bıraktı ve telafisi güç zararlara sürükledi' demişti. Öte yandan, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun, 28 Şubat süreciyle ilgili olarak, 'Sahte Şeyh' Ali Kalkancı ve eşi Emine Kalkancı ile Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz'ü de dinleyeceği öğrenildi.

Müslüm Gündüz-Fadime Şahin olayını beyazperdeye taşıyan komedi türündeki filmde, yönetmenler Gani Şavata ve Mustafa Delazy, olayı ti'ye alıyor. Aczimendilerin lideri Müslüm Gündüz ve müridi Fadime Şahin 1996'da İstanbul TEM ekipleri tarafından uygunsuz şekilde basılmış, ikilinin yatakta çekilmiş yarı çıplak görüntüleri uzun süre manşetlerden inmemişti.
Filmin bu sonbahar sezonunda gösterime girmesi bekleniyor.