BBP Genel Başkanı Destici Tüed Eskişehir Şubesi Genel Kuruluna Katıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Eskişehir Şubesi'nin Kongresi'ne katıldı.

BBP Genel Başkanı Destici Tüed Eskişehir Şubesi Genel Kuruluna Katıldı
Kongrede konuşan Destici, PKK'nın sözcülüğünü yapan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi.

İdamın geri getirilmesi gerektiğini kaydeden Destici, BDP'li milletvekilleri hakkında da hukuki süreç başlatılması gerektiğini vurguladı. Destici, "Güvenlik güçlerimizi şehit eden, ülkenin her tarafında bomba patlatarak vatandaşlarımızın canına kast edenler için idam cezasını derhal geri getirsin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti göreve davet eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "İdam cezası geri getirilmeli ve teröristlerle sarmaş dolaş olan, millete ve devlete karşı pervasızca ağzına gelen her şeyi söyleyen, açıkça savaş açan, tehdit eden aslında PKK'lı olup TBMM'de PKK'nın sözcülüğünü yapan sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları acilen kaldırılıp hukuki süreç başlatılmalıdır. Bunlar, milletin canına, milli servetine, askerine ve polisine kast eden küresel emperyalist güçlerin maşası ve işbirlikçileridir. Bunlar asla Müslüman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildirler ve olamazlar da. Türkiye Büyük Millet Meclis'i, PKK'lı olan PKK'nın Meclis'te sözcülüğünü yapan sözde milletvekillerinin dokunulmazlığını derhal kaldırsın ve hukuki süreç başlatılsın. Ve toplanan Meclis, güvenlik güçlerimizi şehit eden ülkenin her tarafında bombalar patlatarak vatandaşlarımızın canına kast edenler için idam cezasını derhal geri getirsin" dedi.

Şehirde kamu ihalelerinin yüzde 40’ını BDP’nin en üst düzey yöneticileri ihalelerini aldığını söyleyen Destici, "Onlar da aldıkları parayı PKK’ya ve BDP’ye aktarıyor. Bakın BDP Hazine yardımı almıyor ama her türlü faaliyeti yapıyor. Bu paranın kaynağı nedir? Bu sorulmalı. Resmen dağdan inen belediye başkanları var. YSK bunlara nasıl izin veriyor? 28 yıldan beri maalesef terörle gerektiği gibi mücadele edilmedi. Ediliyormuş gibi yapıldı. Bu vatan evlatları, yabancı istihbarat örgütleri tarafından yetiştirilen, oralarda eğitilen, oraları avuç içi gibi bilen, her türlü silahı kullanan, yıllarca o bölgede yaşayan teröristlerle mücadele ediyor. Maalesef 21 günlük yanaşık düzen eğitimi almış askerler hala nasıl bölgeye gönderiliyor? 28 yıldır bunu niye çözemiyorsun? Bizim 28 yıldır teröre karşı kurulmuş birliklerimiz, istihbarat ekiplerimiz yok. Niye bizim sınırlarımızdan PKK'nın havan toplarıyla ordusu geçiyor? Biz bunu niye tespit edemiyoruz? Gaziantep'te patlayan o arabayı biz önceden istihbarat altına alamıyoruz? Biz bu kadar aciz bir devlet miyiz? Bu millet size her şeyi veriyor. Terörün finans kaynaklarını kurutmak için kurum kuracaksınız" diye konuştu.

"EMEKLİLERİMİZ DE BANKALARDAN PROMOSYON ALMALI"
Destici son olarak, "10 milyona yaklaşmış emeklimizin neredeyse 8 milyonu açlık sınırında. Bin 50 liranın altında maaşa mahkum edilmiş durumda. 500 lira, 600 lira, 700 lira alanlar var. Bütün emeklinin ortalama maaşına bakıldığında bunlar asla açlık sınırının üzerine çıkmıyor. Bunun acilen düzeltilmesi gerekiyor. Türkiye, dünyanın büyüyen ekonomilerinden birisiyse bu gelir dağılımının mutlaka alta doğru yayılması lazım. İntibak Yasası'nın çıkmasından dolayı emekliler ve çalışanlarımız adına, emeği geçenlere ve milletvekillerine, teşekkür ediyoruz. Emeklilerimiz de bankalardan promosyon almalıdır. Bunun önündeki engel nasıl aşılamıyor, bunu anlamak da güçlük çekiyoruz. Bunu defalarca hükümete ilettik ve konuştuk. Bu kadar zor mu" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA