İzmir'de Sıcaklar Yabani Hayvanları Da Etkiledi

İzmir’de dağlarda gezen yabani atlar ve sığırlar sıcaklar nedeniyle köylere kadar gelerek köylüler tarafından yapılan yalaklarda serinliyor.

İzmir'de Sıcaklar Yabani Hayvanları Da Etkiledi
Menemen ilçesinin dağlık alanlarında bulunan yabani atlar ve sığırlar köylüler tarafından hayvanlarının susuzluklarını gidermek için oluşturdukları yalaklara gelerek serinliyor. Gruplar halinde dağlarda dolaşan yabani atlar ve sığırlar yaşam alanlarına insan girdiği zaman kaçarak gözden kayboluyor. Ancak yaz günlerinde hava sıcaklıklarının artmasıyla yabani hayvanlar bölgedeki köylerin içlerine kadar gelerek susuzluklarını giderip sularda serinlemeye çalışıyor. Yabani at ve sığırların köydeki insanların kaybolan hayvanlarının üremesi sonucu oluştuğunu söyleyen bölgedeki köylülerden 65 yaşındaki Muzaffer Yıldız, “Ben 65 yaşındayım doğdum doğalı burada bu atlar bu inekler var” dedi.

Kendi bulundukları Turgutlar köyü civarında yaklaşık 120 at ve 150 civarında inek olduğunu söyleyen Yıldız, atların gündüz vakti görülebileceğini ancak sığırların yazın sıcak günleri dışında pek göz önünde bulunmadıklarını belirtti.

Yabani at ve sığırların zaman zaman avcılar tarafından avlandığını da söyleyen Yıldız, “Jandarma tarafından birkaç defa yakalanan avcı ve hırsızlar oldu. Bu hayvanlar korunmaya muhtaç yetkililerin bu hayvanlar için bir şeyler yapması gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA