Şehit Hüseyin Çetin, Memleketi Lapseki İlçesinde Toprağa Verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan astsubay Hüseyin Çetin, memleketi Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Çetin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, eskort eşliğinde Lapseki'ye ulaştırıldı. Cenazenin getirildiği ilçenin çarşı meydanında şehit astsubay Çetin için cenaze namazı öncesi askeri tören düzenlendi.

Tören sırasında Çetin'in eşi Hayrülnisa, annesi Necmiye, babası Recep Çetin güçlükle ayakta durabildi. Bu sırada meydanda toplanan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyerek, ''şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.

Kılınan namazın ardından top arabasına konan Çetin'in cenazesi, bir süre taşındıktan sonra Şahinli köyü mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Çetin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Burak Akay

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA