MHP’li Alim İşık Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, memleketi Simav’da yapımı yılan hikayesine dönen Devlet Hastanesinin yeri konusunda halkı yanlış yönlendiren iktidarın vebal altında bulunduğunu söyledi.

MHP’li Alim İşık Açıklaması
İktidarın yapımı 9 aydır yılan hikayesine dönen Devlet Hastanesinin yerinin belirlenmesi hususunda Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın engel teşkil ettiği yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Işık, “Sağlık Bakanlığı Yapı Dairesi Başkanlığı teknik ekibi Simav’da hastane yapılacak alternatif yerleri gezdi.

Şehir merkezindeki mevcut futbol sahasının bulunduğu alanı uygun buldu. Valilik futbol sahasının imar planı değişikliği yapılması için belediyeye talepte bulundu. Konu geçtiğimiz ay Belediye Meclisinin gündemine geldi. Belediye Meclisi Toplantısında Belediye Başkanı Kasım Karahan ve partisi DP ile MHP’li Belediye Meclis üyeleri imar planı değişikliğine olumlu yönde oy kullanırken AK Parti ve CHP’li Meclis üyeleri işbirliği yaparak talebe olumsuz yönde oy kullandı. Böylece Simav Devlet Hastanesinin mevcut futbol sahasına yapılmasını engelledi. Ardından iktidar milletvekilleri futbol sahasına hastane yapımını belediye başkanının engellediği yönünde talihsiz açıklamalarda bulundular. Futbol sahasına hastane yapımı Sağlık Bakanlığının uygun bulmasına rağmen AK Parti ve CHP’li belediye Meclis üyelerinin imar planı değişikliğine olumsuz yönde oy kullanmaları sonucu engellenmiştir. AK Partili meclis üyeleri CHP’li üyelerle işbirliğine giderek 9 aydır devam eden çözümsüzlüğe katkı sağlamışlardır” dedi.

"ENGEL OLMASINLAR, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Alim, Işık şunları söyledi: ”Milleti burada yanlış yönlendirerek belediye başkanı yer vermiyor diyerek bu vebalden kurtulmak mümkün değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti 1,5 yıla yakın süredir bu konuda ciddi bir adım atmamıştır, yaptığı girişimler göstermelik girişimlerdir, dolaysıyla kendi meclis üyelerine sözü geçmeyen bir hükümetin, bir bakanlığın artık Simav’da bir iş yapma şansı kalmamıştır. Dolayısıyla bu konu artık Simav’ın gündeminden kalkmalıdır. Bu vesile ile buradan bir kez daha sesleniyorum. Derhal Simav’da uygun olan yere Simav’ın hakkı olan hastanenin yapılması gerekmektedir, değilse başka tartışmalar başlayacaktır. Sağlık Bakanlığı şu anda deprem raporu olmayan bir binayı boşaltma kararı aldığından bu yana bir yılı aşkın bir süre geçmiştir. O zaman hangi rapora dayanarak mevcut hastaneyi boşalttırmıştır, boşalttırdığı hastaneyi bu güne kadar neden yıktırmamaktadır. Bunların cevabını vermek zorunda kalırlar. Dolayısıyla bu da Simav’da yeni bir tartışmanın başlaması anlamına gelir. Biz artık onları geçmişte kalmış görüyoruz, ama hastane inşaatının mutlaka başlatılması gerekmektedir. Şu anda AK Partinin göz diktiği alan zemin açısından hastane yapımına uygun değildir. Bunu Sağlık Bakanlığının teknik bürokratları bizzat bize söylemişlerdir.

Burada o yer hakkında ısrar etmenin bir anlamı yoktur, futbol sahasının yerine çok güzel bir hastane yapılabilir, ona bir itirazımız yoktur, ama siz Simav’a yapılacak hastaneyi göz göre göre zemini sağlam olmayan bir yerde yapmaya kalkarsanız buna kimseyi inandıramazsınız. Burada samimi olmadıkları ortaya çıkmaktadır, şimdi derhal o meclis kararını yeniden Simav Belediye Meclisinin gündemine alınarak yeniden oylanması gerekir, ve bir an önce bu hastane konusunun çözümlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde şu anda Sağlık Bakanlığının kendi mülkü olan mevcut hastanenin yeri ve çevresindeki parkla beraber değerlendirilip oraya 150 değil gerekirse 200 yataklı hastane sığdırmak mümkündür. Bu konuda kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunan sözde siyaset yaptıklarını iddia eden hemşerilerime bir kez daha seslenmek istiyorum. Kendi seviyelerine düşmek istemeyen ama Simav’ın her türlü sorunun da yüreği titreyen bir milletvekili olarak kendilerine tavsiyede bulunuyorum. Bilmedikleri konularda konuşmasınlar, önerge hazırlamanın ne demek olduğunu bilmeyenler Kütahya ve Simav’ın sorunlarına çözüm bulamazlar.

Önce siyaset yapmasını öğrenecekler, sonrada Simavlı hemşerilerime doğru beyanlarda bulunacaklar. Yalan beyanlarla Simavlı hemşerilerimizi kandırmaya çalışanlar günü kurtarırlar, kendilerini kandırırlar ama bir gün bu hesap mutlaka sorulacaktır, o hesabın günü sandıklar konduğu gündür. Onu da Simavlı hemşerilerim en iyi şekilde değerlendirecektir. Ben bir kez daha buradan uyarıda bulunuyorum. Simav’ın hastane konusuna varsa ellerinden gelen katkıyı göstersinler, yoksa Simav’ın önünden çekilsinler. Engel olmasınlar, zaten biz konunun çözümünü o zaman çok daha kolay hallederiz.”
Kaynak: İHA