Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Kars Ziyareti

Babakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Geçmişte para için IMF’ye el açan bir Türkiye vardı, bugün IMF’ye 5 milyar dolar borç veren bir Türkiye var" dedi.

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , burada partililere seslendi . AK Parti ' nin iktidarı öncesi döneme değinen Bozdağ , " Çeteler , mafyalar her tarafı sarmıştı . Hatırlar mısınız rahmetli Ecevit hayattayken o zaman bir operasyon vardı . Şimdi yargıda devam ediyor . Ecevit rahmetli hastanede bakıyorsunuz , bir vekil istifa ediyor . Arkasından bir tane daha , arkasından bir tane daha , televizyonda son dakikanın biri geçmeden , o bir son dakikada bir vekil istifa ediyordu . Bir başka da operasyon vardı , o da görünüyordu . Ama kim ne planladıysa planlasın , kim hangi operasyonu yapmak istediyse istesin , en büyük operasyonu 3 Kasım 2002’de sandıkta Karslılar yaptı , Türkiye’nin 81 ilindeki insanlar yaptı , bütün oyunları sandıkta siz bozdunuz . Millet bütün çetelere , mafyalara , karanlık güç odaklarına , hesapçılara , kitapçılara ' hesap öyle yapılmaz , böyle yapılır ' dedi .

Sandık bazılarını dibine gömdü . Bazılarını dışına attı , herkesin hesabını , herkesin kitabını bozdu . Allah razı olsun sizden , sizin sayenizde oyunlar bozuldu . Sizin sayenizde kitaplar yeniden yazıldı , yollar yeniden açıldı” ifadelerini kullandı .

" IMF’YE YOL VERDİK , GÜLE GÜLE DEDİK "

Kendilerinden önce IMF’nin karşısında esas duruşa geçildiğini savunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , “Türkiye yeniden , baştan aşağı inşa ediliyor , imar ediliyor , düşünebiliyor musunuz o dönemde IMF’ye muhtaç olmuş bir Türkiye , para için dileniyor ve IMF ' para veririm diyor , ama verirken de parayı yönetecek bir kişi de vereceğim size , ama ona başbakan muamelesi yapacaksınız ; kabul ederseniz parayı veririm ' . Kabul ettiler mi , ettiler , Kemal Derviş geldi . Rahmetli Ecevit , Mesut Yılmaz , Bahçeli ; öyle ' vatan , millet , Sakarya ' edebiyatı sokakta yapılmaz . İcraatla yapılır , bu icraatla . Esas duruşa geçtiler , Kemal Devriş emretti , onlar yaptılar . Bakın şimdi 2008’de dünyada finans krizi var , dünya kavruluyor . Türkiye’nin Başbakanının IMF ile görüşmeleri var . Türkiye’de bazı çevreler ' IMF ile Türkiye anlaşsın ' diyor . Başbakanımız diyor ki ' anlaşırız ama bizim de şartlarımız var , kabul ederlerse anlaşırız ' . Konuşulunca ' IMF’nin ileri sürdüğü şartlar karşısında ben milletimin ümüğünü IMF’ye sıktırmam ' diyor . Peki , sonra ne yapıyoruz IMF’ye yol veriyoruz . ' Buyurun ' dedik , ' güle güle ' dedik , gönderdik . İyi mi yaptık ; iyi yaptık . Peki , daha ne yapıyoruz . Şimdi de IMF’ye 5 milyar dolar yardım yapıyoruz , yardım " diye konuştu .

" ESKİDEN BAŞBAKANLARIN BURNUNU YUMRUK İLE KIRARLARDI "

" Artık nereye giderseniz gidin başınız dik geziyorsunuz , pasaportunuzu gösterdiğiniz de hürmet görüyorsunuz , işkence değil , sıkıntı değil " diye devam eden Bekir Bozdağ , şunları söyledi : “Güçlü bir ekonomik yapıyı Allah ' ın izniyle kurduk . Bütün ekonomik krizlere , bütün sıkıntılara karşı dirençli bir yapıyı Türkiye’de yaptık . Yetmedi , demokrasiyi güçlendirdik . Eskiden Kars’ta da Anadolu’nun her şehrinde milleti haraca kesen çeteler vardı , mafyalar vardı ; şimdi kaldı mı çeteler , kaldı mı mafyalar , millete afra tafra satanlar kaldı mı , milletin ensesinde poza pişirenler kaldı mı? Yok , niye yok ; millet iktidarda da onun için yok . Ama bakın daha önce partilerin genel kurullarını mafyalar dizayn ederdi . Kongrelerde kim başkan olacak , onun lehine delegeler nezdinde kulisi onlar yapardı . Silahla , yumrukla , parayla , tehditle şantajla . . . Yetmezdi , başbakanların burnunu yumrukla kırarlardı . Hatırlar mısınız Sayın Mesut Yılmaz’ın başına geleni . Bir yabancı ülkede , yerini vermeyelim , bir tanesi kalktı burnuna bir yumruk attı . Bu olabilir mi? Şimdi eğer siz ülkenizi , milletinizin istediği gibi yönetmezseniz her şey olur . Ama biz Allah ' ın izniyle millet ne dediyse onu yaptık , onu yapmaya özen gösterdik . Milletimiz ile beraber yürüdük . Bundan sonra da milletimizle beraber yürümeye devam edeceğiz . "
Kaynak: İHA