Aladağ Kayak Merkezi'nin Etüd Projesi 10 Milyon Lira

Konya'ya kazandırılması planlanan Aladağ Kış Sporları Merkezi'nin sadece etüd projesinin 10 milyon lira olduğu bildirildi.

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan etüd ve incelemelerin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden gelen nihai raporda, Aladağ'ın kış sporları merkezi olmasına Son derece uygun olduğunun belirtildiğini bildirdi.

Raporda 4 etapta Aladağ Kış Sporları Merkezi'nin etüd projesinin ortaya konulduğunu ifade eden Acar, şunları kaydetti:

''Bu, yaklaşık 10 milyon lira maliyetli bir proje. Pist alanları, atlama yerleri ve yollarla ilgili bir çalışma yapılıyor. Rapordan Son derece memnunuz. Çünkü, yapılması planlanan kayak merkezinin uluslararası standartlara da uygun olduğu, Konya hatta Türkiye için önemli bir proje olduğu ortaya konulmuş oldu. Proje, bu haliyle Konya'da artık herkesin konuştuğu ve heyecanlandığı bir proje haline geldi. Biz hiçbir zaman 'bu proje Derbent'in projesidir' demedik. 'Bu Konya'mızın çok önemli bir projesi' dedik. Konya'nın Aladağ'ı da Konya'ya renk katacak, Konya turizmini canlandıracak ve ilimiz için çok büyük bir kazanım olacak. Bu proje ile ilgili olarak Ramazan ayını müteakip, başta Konya valimiz olmak üzere, büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il genel meclis başkanımız, oda başkanlarımızın da yer alacağı Gençlik ve Spor Genel Müdürümüzün de katılımıyla 2239 rakımlı Aladağ'ın zirvesinde bir toplantı yapmayı düşünüyoruz.''

Muhabir : Şeref Yaşar

Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA