Yangın, Havadan ve Karadan Etkili Müdahaleyle Söndürüldü

Yatağan'a bağlı Bencik beldesinde zeytinlik ve ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.

Yaylaköy Çamlıgedik Mahallesi mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yerleşim yerlerine 200 metre kadar yaklaşan yangında, 7 dönümlük ormanlık alan ile 3 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 2 helikopterle havadan, çok sayıda arazöz ve orman yangını söndürme işçisiyle de karadan müdahale edildi. Yerleşim yerlerine yaklaşan yangın ekiplerin yoğun müdahalesiyle söndürüldü.

Yatağan Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında 7 dönümlük ormanlık alan ile yaklaşık 3 dönümlük zeytinlik alanın zarar gördüğünü söyledi.

Ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Zeybek, ağaçların üzerine sıçrayan ateşlerin olduğunu ve yangının yeniden çıkmasını önlemek amacıyla soğutma çalışmalarını sabaha kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Hakan Zeybek, orman yangınlarında en kritik döneme girildiğini kaydederek, vatandaşların orman bölgelerinde gördüğü en küçük ateşi dahi 177 orman yangını ihbar hattına bildirmelerinin önemine dikkati çekti.

Muhabir: Utku Uçrak / Yusuf Karadağ

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA