Bakan Şahin Hakkari'de Esnafı Ziyaret Etti

İçişleri Bakan İdris Naim Şahin çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’ye geldi.

Bakan Şahin esnaf ziyareti sırasında bir grup tarafından protesto edildi .

Tarifeli uçakla Van’a gelen Bakan Şahin daha sonra karayoluyla Hakkari geçti . Bakan Şahin’in konvoyuna helikopterler de havadan eşlik etti . Beraberinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu , Jandarma Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Çöpten , Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Kurmay Albay Şevket Tekin , Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik ve Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tombul ile Hakkari ' ye gelen Bakan Şahin , Depin kontrol noktasında Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu , Yüksekova 3 ' ncü Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel , Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez , kurum amirleri tarafından karşılandı .

Daha sonra zırhlı araçların eskortluğunda Hakkari şehir merkezine geçen Bakan Şahin , iftarını bir otelde açtı . Daha sonra esnafları ziyaret eden Şahin , esnaflar ile ayak üstü sohbet etti . Yerel bir gazete matbaasına geçen bakan , gazeteyi inceledikten sonra cadde de bir süre gezip bayram alışverişi yapan vatandaşların sorunlarını dinledi . Cumhuriyet caddesi üzerinde bir kırtasiye önüne oturan Bakan Şahin , yanına yaklaşan çocuklara isimlerini sordu . Çocuklara korumalar tarafından bayram harçlığı verildi .

Bazı vatandaşlar ise Bakan Şahin ' in yanına gelip sorunlarını ve sıkıntıların iletti . Bakanın beraberindekiler vatandaşların aktardığı problemleri not etti . Çarşı merkezine gezen Bakan Şahin terör örgütü sempatizanı bir grup tarafından protesto edildi . Protestocu grup taş atmasına polisler gaz bombası ile müdahale etti . Protestolar sırasında yaklaşık 20 dakika bir işyerinde bekleyen Bakan Şahin daha sonra valilik konutuna geçti . Kısa süreli bir gerginliğin ardında vatandaşlar tekrar işyerlerini açtı . Bazı mahalleler arasında ise küçük çapta olaylar devam ediyor . Çıkan olaylarda bir polis memuru hafif bir şekilde yaralandı . Olaylarda 20 vatandaş da atılan gaz bombasından etkilenerek hastaneye kaldırıldı . Bakan Şahin geceyi Hakkari’de geçirecek .