Ortaköy’de Askerler Törenle Uğurlandı

Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy kasabası her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği asker uğurlama törenini bu yıl da coşkuyla gerçekleştirdi.

Ortaköy’de Askerler Törenle Uğurlandı
Kasaba meydanındaki parkta yapılan uğurlama törenine Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Ortaköy Belediye Başkanı Cevat Nuri Bozoğlu, bazı belde belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, askere gidecek gençler ve çok sayıda Ortaköylü vatandaş katıldı.

Uğurlama törenine gelen davetliler askere gidecek gençler tarafından karşılandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından bir konuşma yapan Ortaköy Belediye Başkanı Cevat Nuri Bozoğlu, askerliğin önemine dikkat çekti. Bozoğlu, “İnşallah her zaman olduğu gibi pırıl pırıl gençleri orduya emanet ediyoruz. Onlar da inşallah burnu kanamadan vatani görevini huzur içerisinde yapmış bir şekilde dönerler” dedi.

Belediye Başkanının ardından bir konuşma yapan Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre ise, askerlik sırasında verilen eğitim ve kursların önemine dikkat çekti. İmre, “Biz bu evlatları 15 aylığına sizden alacağız, 15 ay sonunda sağ salim sizlere teslim edeceğiz. Bu evlatları yetiştiren annelere ve babalara sesleniyorum; Bu vatan için pırıl pırıl evlatlar yetiştirdiniz. Sakın gözünüz arkada kalmasın. Onlara en az sizler kadar iyi bakacağız ve sağ salim yine hayırlısıyla onları sizlere teslim edeceğiz. Askere gidecek evlatlarımıza da şu nasihatte bulunmak istiyorum; Askerlik ocağını çok iyi değerlendirsinler, askerlik sadece savaşma yeri değil aynı zamanda bir eğitim ocağıdır. Biz orada askerlerimize çeşitli kurslar açıp, onlara çeşitli sertifikalar vererek sivil hayatlarında başarılı olmalarını sağlıyoruz. Bu kursları çok iyi değerlendirsinler ve kendilerini çok iyi yetiştirsinler” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından askere gidecek gençler ile Belediye Başkanı Cevat Nuri Bozlu ve vatandaşlar çalan müzik eşliğinde oynayarak geceyi noktaladı .
Kaynak: İHA