Balıkesir'de Halk Otobüsleri 2 Gün Ücretsiz Olacak

Balıkesir'de şehir içi halk otobüsleri Ramazan Bayramının 1. ve 2. günü ücretsiz yolcu taşıyacak.

Balıkesir'de Halk Otobüsleri 2 Gün Ücretsiz Olacak
Balıkesir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada vatandaşların, 19-21 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramını, rahat ve huzur içerisinde geçirebilmeleri amacıyla bazı tedbirler alındığı bildirildi.

Bu kapsamda; vatandaşların bayram süresince herhangi bir sorunla karşılaşmaması için belediyenin yapmakta olduğu kontrol ve denetimleri sıklaştırdığı, bu süre içinde, belediyenin ilgili birimlerinin bayram günlerinde de nöbetçi ekiplerle 24 saat aralıksız hizmet vereceği bildirildi.

Vatandaşların bayram süresince belediyenin görev ve sorumluluk alanına giren her konudaki istek ve şikayetleri ile ilgili olarak belediyeye şahsen veya, “153 Alo Zabıta” danışma hattı telefonundan veya 241 13 42 numaralı telefondan da nöbetçi zabıta ekiplerine ulaşabilecekleri hatırlatıldı.

BELEDİYE DENETİMLİ HALK OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ

Belediyenin almış olduğu bayram tedbirleri arasında toplu taşıma hizmetleri de yer alıyor. Şehir içi halk otobüsleri ile Paşaköy ve Şehirlerarası Otobüs Terminali hatlarında çalışan halk otobüsleri, bayramın 1. ve 2. günlerinde ücretsiz olarak yolcu taşıyacak. Buna ek olarak, Başçeşme Mezarlığı'na ziyarete gitmek isteyen vatandaşlar için de arefe gününden başlamak üzere bayramın birinci ve ikinci günü Toplu Taşıma Merkezi'nden ücretsiz olarak araç kaldırılacak. Mezarlık seferlerinin sabah 09.00'da başlayıp her saat başı yapılacağı bildirildi.

BAYRAMDA NÖBETÇİ FIRINLAR EKMEK ÇIKARACAK

Ramazan Bayramı ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bayram öncesi temizlik faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Müdürlüğe bağlı ekiplerce, çarşı merkezindeki alanlar, şehir genelindeki bazı cadde ve sokaklar, Atatürk Parkı ile Şehirlerarası Otobüs Terminali, çevre dostu deterjanlarla yıkanarak temizlendi. Bu arada, şehir merkezindeki bazı fırınlar da, bayramın ikinci ve üçüncü günü nöbetleşe olarak üretimlerine devam edecek. Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası'ndan verilen bilgiye göre, odaya bağlı tüm işyerleri, bayramın ilk günü kapalı olacak. Ancak, bayramın ikinci ve üçüncü günü yedişer fırın nöbetleşe olarak halkın ekmek ihtiyacını karşılamaya devam edecek. Bayramın ikinci gün (20 Ağustos Pazartesi günü) ekmek çıkaracak olan nöbetçi fırınların ad ve adresleri şöyle: "Akbaş 2 ekmek fırını (Ali Hikmet Paşa Mahallesi, Tarlabaşı Caddesi), Tunç 2 ekmek fırını (Ege Mahallesi, Karakaş Sokak), Tunç ekmekf ırını (2. Gündoğan Mahallesi, Atay Caddesi), (Akbaş 1 ekmek fırını (Oruç Gazi Mahallesi, Altay Caddesi), Bacanaklar 2 ekmek fırını (Toygar Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi), Altın ekmek fırını (Yeni Çarşı A Blok), Star ekmek fırını (Yeni Çarşı B Blok). Bayramın 3. günü (21 Ağustos Salı günü); Akbaş 2, Tunç 2, Tunç, Nur ekmek fırını (Kasaplar Mahallesi, Anafartalar Caddesi), Akbaş 1, Bacanaklar 2 ve Star ekmek fırını. "
Kaynak: İHA