Saruhanlı'da Kamu Binaları ve Kamuya Açık Alanlar Engelliler Yönünden Denetlenecek

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ilçedeki kamu binaları ve kamuya açık alanların tümünün, engellilerin rahatça kullanımına uygun olup olmadığı yönünden denetleneceğini bildirdi.

Otcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkü nüfusunun yüzde 12'sinin engellilerden oluştuğuna işaret ederek, engellilerin yaşam şartlarını iyileştirme çalışmaları kapsamında, onların yolda ve sokakta karşılaştıkları fiziki engellilerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda çıkarılan yasal düzenleme doğrultusunda, kamu binaları ile kamuya açık alanların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Otcu, şunları kaydetti:

''İlçedeki tüm kamu binaları ile kamuya açık alanların engellilerin kullanımı açısından durumunun tespiti için İlçe İnsan Hakları Kurulu bünyesinde komisyon oluşturduk. Komisyon üyesi arkadaşlarımız, okullar da dahil olmak üzere ilçe genelindeki tüm kamu binalarını dolaşacak. Bu binalarda engelliler için neler yapılmış, yapılmamış tespit edecekler. Binaların girişinde engelli rampası, engelli tuvaleti ve buna benzer gereksinimlerin olup olmadığını belirleyip rapor hazırlayacaklar. Bu konuda çalışma yapmış olan kurumlar ödüllendirilecek, yapmayanlar ise uyarılacak.''

Muhabir. Muammer Kökçüoğlu

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA