Fransız Yolcu Uçağı, Beyrut Yerine Larnaka’ya İndi

Air France havayollarının Paris-Beyrut seferini yapan bir yolcu uçağının, Lübnan’daki olaylar nedeniyle Beyrut yerine Larnaka Havalimanı’na indiği bildirildi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Politis gazetesi, Larnaka ve Baf Havaalanları Basın Sözcüsü Adamos Aspris’in açıklamasına dayandırdığı haberinde, uçağın Perşembe saat 01.20’de Larnaka Havaalanına indiğini kaydetti.

Gazete, çarşamba günü Paris’ten havalanan 175 yolculu Air France uçağının, Şii protestocuların Beyrut Havalimanı giden yolu kapatması üzerine güzergahını değiştirerek Kıbrıs’a geldiği bilgisini verdi. Habere göre, Beyrut’a iniş gerçekleşemediği için şirketin talimatıyla uçak önce Şam’a indi. Burada yakıt ikmali yapan uçak, Larnaka’ya gitmek üzere havalanarak, perşembe saat 01.20’de Larnaka Havalimanı’na indi. Yolcular ve mürettebat Larnaka’da otellere nakledildikten sonra uçak saat 17.00’de Beyrut’a gitmek üzere Larnaka’dan ayıldı.

Rum Dışişleri Bakanlığı'nın da konuya müdahil olduğunu yazan gazete, yaşananların, Suriye ve Lübnan’da krizin şiddetini artırması durumunda Güney Kıbrıs’ın coğrafi olarak muhtemel tek seçim olduğunu bir kez daha göstermiş olduğunu savundu .
Kaynak: İHA