Barışmayı Kabul Etmeyen Eşini Defalarca Bıçakladı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde ayrılmak üzere olduğu kocası tarafından parkın içinde defalarca bıçaklanan genç kadının imdat çığlıklarına vatandaşlar yetişti.

İddiaya göre, Asiye Altunay isimli genç kadın M.A. ile evlendikten sonra eşinin işi gereği önce Gaziantep’e daha sonra Muğla’ya yerleşti. Burada iki çocuğu ve eşiyle birlikte bir süre yaşamaya başlayan genç kadın daha sonra şiddetli geçimsizlik yüzünden eşi M.A. evde yokken eşyalarla birlikte iki çocuğunu da alarak Edremit’teki baba ocağına geldi. Eşinin evini terk ettiğini gören M.A. eşi Asiye Altunay’ın izini buldu. Telefonla birkaç kez eşini arayan M.A. barışmak istediğini söyledi.

Daha sonra Edremit’e gelen M.A telefonla eşini arayarak çocuklarla görüşmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine olaydan bir gün önce iki çocuğunu alarak gezmeye götürdü. Daha sonra çocuklarını evlerine bırakan M.A, bugün tekrar eşi Asiye Altunay’ı telefonla arayarak, Azerbeycan Bulvarı üzerindeki Şehitler Parkı'na gelmesini istedi. Asiye Altunay çocuklarına “Siz gelmeyin ne olur ne olmaz kalın“ diyerek evden ayrıldı. Tek başına şehitler parkına giden Asiye Altunay, boşanmak üzere olduğu kocası M.A. ile önce konuşmaya başladı.

Daha sonra tartışma başlayınca M.A. yanında taşıdığı bıçağı çıkarak genç kadına saplamaya başladı.

Yaklaşık 8 defa bıçak darbesi alan Asiye Altunay, kanlar içersinde imdat çığlıkları atmaya başladı.

Çığlık seslerini duyan etraftaki vatandaşlar, genç kadını eşinin elinden zor aldı. M.A. polis tarafından suç aleti ile birlikte gözaltına alındı. Yaralı olan Asiye Altunay olay yerine gelen ambulansla Edremit Devlet Hastanesine kaldırıldı. Genç kadının ameliyata alındığı öğrenilirken Ekim ayı içersinde ise boşanma davalarının olduğu öğrenildi. Olayı gören vatandaşlar, ”Adam kadını tutmuş bıçakla vurup duruyordu. Kadın imdat diye bağırıyordu. Biz koşa koşa gittik. Müdahale ettik. Polis geldi götürdü zanlıyı. Tahminen yedi sekiz sefer vurdu.” dediler. Annesinin babası tarafından bıçaklandığını duyan S.N.A ise “Annem işyerinden gelirken babam telefon açmış. Görüşmek istediğini söylemiş. Annem bize telefonla (Babanızla görüşeceğim) dedi.

Biz de gelelim mi? dedik. İlk önce gelin dedi.

Biz hazırlandık dışarı çıktığımızda tekrar telefon açtı, (siz gelmeyin) dedi.

Muğla’dan buraya annem babamla kavga yaptığı için gelmiştik.” şeklinde yaşananları anlattı.Olayla ilgili soruşturma devam ediyor .