Ak Parti İlçe Teşkilatı İftarda Bir Araya Geldi

AK Parti Suluova İlçe Teşkilatı Yedikır Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftara katılan AK Parti Amasya Milletvekilleri Prof. Dr. Naci Bostancı ile Dr. Avni Erdemir ülke geleninde oluşturulan bu birlik ve beraberlik ile Türkiye'nin yakın zamanda dünya üzerindeki süper güçlerden biri olacağını ifade etti.

Partililerin Ramazan Bayramlarını AK Parti Milletvekili Bostancı, ''AK Parti öz yurdunda garip olan vatandaşların baş kaldırmasıdır, isyanıdır. İkinci sınıf sayılan ülke vatandaşlarımız AK Parti iktidarı ile birinci sınıf vatandaş oldular. Sanayicilerimiz ve esnaflarımız ülkemizin kaynaklarını keşfettiler ve ülkemizin değerini anladılar. AK Parti bu insanlarımızın iktidarıdır'' dedi.

Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da ve Suriye'de yaşanan Arap baharından sonra sıranın Türkiye'ye geleceğini ve Türk baharı olacağını söyleyenler yanıldılar. Ülkemizde Türk baharı 2002 yılında AK Parti ile yaşandı. Türkiye'deki iktidar ilişkileri 2002 yılında dönüştü. İkinci sınıf vatandaş sayılan bu ülkenin insanlarını AK Parti iktidara getirerek, onları vatandaşı ve ortağı kılarak Türk baharını gerçekleştirdi. AK Parti ile Türk baharı bu ülkede yaşandı. Burada yaşanacak 2. bir bahar olmayacak. Bunu ümit edenler oturdukları yerde kalacaklar. Çünkü bu ülke birliğiyle ve kardeşliğiyle her türlü belanın hakkından gelecek iradeye ve kararlılığa kesinlikle sahiptir.''

Türkiye'deki Kürt meselesinin arkasında uluslararası güçlerin olduğunu ifade eden Bostancı, ''Türkiye büyüdükçe düşmanları da çoğalmaktadır. Bölgede büyüyen ve güçlenen Türkiye'ye karşı bir istikrarsızlık ortamı yaratılmak isteniyor. Kürt meselesinin arkasında bunu gerçekleştirmek isteyen uluslararası güçler vardır. Türkiye'deki problemleri kanlı terör örgütü aracılığıyla yaratanlar bu güçlerdir. Ama biz halkımızla birlikte 30 yıllık bu belayı kesinlikle def edeceğiz. Bu belayı çözmek için herkesin kendi işini yaptığı ve herkesin yerini bildiği bir ülke çok önemlidir'' dedi.

Suriye'deki istikrarsızlığın Türkiye'ye yansımaları olduğunu söyleyen Bostancı, şunları kaydetti:

''Oradaki istikrarsızlık ulusal konseyin ve özgürlük savaşçılarının Beşar Esed ile savaşması değildir. Onlar orada uluslararası güçlerle savaşıyorlar. Bu uluslararası koalisyon, çıkarlarını Esed ile korumak için Esed'i silah ve insan gücüyle destekliyorlar. Ama 2 yıl içinde bu istikrarsızlık bitecektir. O zaman bu Kürt meselesi uluslararası insani politikalarla ve diyaloglarla çözülecektir. Ülkemizde terörden bir azınlığın dışında herkes şikayetçidir. Dünya üzerinde güçlü bir Türkiye yakındır. Bu tüm vatandaşlarımızın AK Parti çatısı altında birleşmesi ve dayanışmasıyla mümkün olacaktır.''

Milletvekilleri, iftar programının ardından Akciğer kanseri nedeniyle önceki gün 31 yaşında yaşamını yitiren öğretmen Ömer Sürücü'nün annesi Suluova Belediye Meclis Üyesi Nermin Sürücü'yü ve ailesini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundular. Taziyenin ardından AK Parti Milletvekilleri ilçeden ayrıldılar.

İftar programına, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman, Suluova İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA