‘kadın Sağlığı Projesi’ Ramazan Etkinliği

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kadın Sağlığı Projesi ile ilgili olarak çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, İlkadım Belediyesi'ne ait iftar çadırında kadın-erkek herkese broşür vererek bilgilendirdiklerini belirtti.

‘kadın Sağlığı Projesi’ Ramazan Etkinliği
İlkadım Belediyesi tarafından hazırlanan iftar çadırında kadın sağlığı ile ilgili afişler asıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “İftar yemeğine katılan her kişiye kadın ya da erkek olarak ayırmaksızın broşürler dağıtılarak gerekli bilgilendirme yapılmaktadır. Bu nedenle daha çok kadına ulaşmak ve kadınların konuya duyarlılığını artırmak için mümkün olduğunca her yerde eğitim ve bilgilendirme yapmaya çalışılmaktadır. Bu proje kapsamında tüm kadınlarımıza ulaşılması için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen ve en sık ölüme neden olan kanser olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, “Yaşam boyunca her on kadından birinin meme kanseri olma, üçte birinin ise meme kanserinden ölme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Meme kanserinde erken teşhisinin hayatta kalma oranını arttırmaktadır. Birçok tümörün kadının kendi kendine meme muayenesi ile saptanabilmesi ve tüm bunların toplumla paylaşılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla yürütülen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ kapsamında yapılan çalışmalarla meme kanseri konusunda kadınların bilgi düzeyinin artırılması, erken tanı için kendi kendine meme muayenesinin(KKMM) öğretilmesi, 20 - 59 yaş grubuna klinik meme muayenesi yapılması, riskli yaş gruplarına mamografi çekilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA