Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Açıklama Yaptı

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Projesi kapsamında kabul edilen 66 proje için yaklaşık 10 milyon lira bütçe ayrıldığını söyledi.

Vali Öztürk, Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, SODES projesinin Erzurum'da 2 yıldır uygulandığını belirterek, projenin 3. dönemi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

SODES Projesinin Türkiye genelinde 30 ilde uygulandığını dile getiren Öztürk, ''Çok işlevsel çok fonksiyonel bir proje. Gerçekten bu bölgenin amaçlarına uygun bir şekilde bu projenin uygulanmış olması çok isabetli olacak. Bu bölgede beşeri sermeye sıkıntımız var. Bu işe uygun zemin var ve bunun için de imkanlarımız sınırlı gibi. Şimdi SODES kapsamında kabul edilen 66 proje için yaklaşık 10 milyon lira bütçe ayrıldı'' dedi.

Bu projenin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, böyle projelerin vilayetlerin ellerini güçlendirdiğini dile getirdi.

SODES kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin yaptığı projelerin değerlendirildiğini anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

''Sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları herhangi bir projeyle geldiklerinde elimiz kolumuz bağlı 'yapacak bir şey yok' diyorduk. Şimdi, öyle değil. Küçük bir finansman eşliğinde 10 milyon devlet harcıyor 1 milyona yakın da kurumlar harcıyor. Bu SODES projesini sivil toplumun beşeri sermayesinin gelişmesi bakımından çok elzem buluyorum.

Arzu ettiğimiz şey biraz daha büyük oranda olmasıydı. Devletin imkanları bu kadar, bize düşen bu kadar. Buna da teşekkür ediyoruz. Proje sayısının artmasını arzu ederiz. Bize gelen 630 proje içinden 95 tanesini bakanlığa sunmuşuz. Bunun yüzde 70'i kabul edilmiş. Sivil toplum kuruluşlarımız da 2013 yılı projelerini şimdiden tasarlamaya başlasınlar. Uygun projeleri bize sunsunlar. Bize her kurum 2 proje sunabiliyor. Biz de bu iki projeden birini seçmek durumundayız. Sunulan projelerin yarısı kendiliğinden eleniyor.''

Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Valiliğe yapılan 631 proje başvurusundan 66'sının kabul edildiğini ve harcanacak bütçenin 10,658,000 lira olarak belirlendiğini anlattı.

Daha sonra Vali Öztürk, projeleri imzaladı.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Muharrem Aksakallı
Kaynak: AA