Rektör Korkmaz’dan Akademik Personele İftar Yemeği

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ARÜ akademik ve idari personeline bir iftar yemeği vererek Ardahan Üniversitesi’nin kuruluşundan bu zamana gerçekleştirdiği ilerlemeler hakkında Öğretim Üyelerini bilgilendirdi.

Rektör Korkmaz’dan Akademik Personele İftar Yemeği
Her sene gerçekleştirilen iftar yemeğini bu senede tekrarlayan Rektör Korkmaz, Çıldır Gölü kenarında bulunan ARÜ Çıldır Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği uygulama tesisinde bir iftar yemeği verdi. Verilen iftar davetindeki amaçlarının birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu belirten Rektör Korkmaz, öğretim üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“YENİ KAMPÜS, BENİM AŞKIM”
Rektör Korkmaz, “Sizin geleceğinize ve vizyonunuza uygun bir kampüs yapıyoruz’’ diyerek sözlerine devam ettiği konuşmasında yeni kampüs alanının kendisi için bir aşk olduğunu söyledi: Korkmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi yarın itibariyle üniversitemizin rektörlük seçim sürecine giriyoruz. Görev aldığımız bu dört yıllık süreçte ülkemizi ve devletimizi çok iyi temsil etmeye çalıştık. Dört senelik bu çalışmamız sonunda Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) gibi Kafkasya ve Orta Asya’ya yönelik büyük bir proje gerçekleştirdik. Bu proje sayesinde Ardahan Üniversitesi’ni dünya üniversiteleri arasında tanıttık. Yeni kurulan üniversiteler arasında en çok yabancı uyruklu öğrenci kabul eden üniversitelerden birisi olduk. Asıl hedefimiz bundan sonra daha da gelişmek olacak.”

‘TÜRKİYE’DE İLK KEZ MİMAR SİNAN TARZI HAVA SİRKÜLASYONUNA SAHİP SINIFLARIMIZ OLACAK’
Yeni kampüs alanının üç ay sonra bitmiş olacağını söyleyen Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üç tarafı ormanla çevrili yeni kampüs alanında öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almaları için sınıflarda Türkiye’de ilk kez Mimar Sinan’ın uygulamış olduğu hava sirkülasyonunun uygulanacağını söyledi.

Üniversitemizin kurumsallaşması konusunda çok büyük adımlar atıldığını söyleyen Korkmaz, “Daha da ileri gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.’’ diye konuştu.

Rektör Ramazan Korkmaz, kampüs inşaatının mimarı Levent Aksüt için ise “Kampüs projemizin gerçekleşmesinde çok büyük emeği olan dürüstlüğü, çalışma azmi ile kendisini örnek aldığım Levent Beye teşekkürlerimi bir borç bilirim” diyerek konuşmasını tamamladı. Aksüt Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz’ın sözlerine teşekkür etti .
Kaynak: İHA