Konak Belediyesi Şehit Ailesine Yardım Eli Uzattı

Konak Belediyesi Meclisi, İzmir'in Foça ilçesindeki bombalı terör saldırısında şehit olan Er Özkan Ateşli’nin ailesine 10 bin liralık bayram yardımı, gıda ve giyim desteği verdi.

Konak Belediyesi Şehit Ailesine Yardım Eli Uzattı
Şehit Ateşli’nin ardında bir eş, iki çocuk, engelli bir kardeş, anne ve baba kaldı. Tenekeden yapılma bir evde yaşamlarını güçlükle sürdüren aile, oğullarının şehitlik haberiyle yıkıldı.

Yaşadıkları dramın basına yansımasıyla harekete geçen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, konuyu belediye meclisine taşıdı. Nakit yardımı, gıda, giyim ve kırtasiye desteği için yapılan oylamada meclis üyeleri önergeyi, havaya kaldırdıkları Türk bayraklarıyla kabul etti.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Tartan, “Mehmetçik için ne yapsak azdır. İzmir’i savunan Özkan kardeşimizin ailesini, İzmir’i Türkiye’nin gündemine oturtan bu acı olayla tanıdık. Onlara İzmir’den sevgi elimizi uzattık. Sevgi, saygı ve hoşgörüyü, bu güzel duyguları yaşayamayan, tanımayan insanlara duyurmak istiyoruz. Terör ancak kararlı yaklaşım ve halkın dayanışma gücüyle bitecektir.” dedi .