Yedişehitler Mahallesi'nde Okul Sorunu Çözüldü

Isparta Valisi Memduh Oğuz, yeni eğitim sistemine göre ortaokula dönüştürülen Yedişehitler İlköğretim Okulu bünyesinde, velilerin isteği üzerine ilkokul kısmının da oluşturulacağını bildirdi.

Vali Memduh Oğuz ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Yedişehitler Mahallesi'nde ilköğretim okulunun ortaokula dönüştürülmesine yönelik komisyon kararına itiraz eden velilerle bir araya geldi.

Vali Oğuz, Milli Eğitim Komisyonu üyeleri, veliler ve okul yöneticilerinin görüşlerini dinledikten sonra yaptığı konuşmada, komisyon kararının yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulunan velilerin isteğinin makul olduğunu söyledi.

Sorunları tüm ayrıntılarıyla incelediğini ifade eden Oğuz, ''Burada düzeltilmesi veya tartışılması lazım gelen bir şey var. Gördüğüm kadarıyla sizlerin müracaatı doğru, talebiniz haklı'' dedi.

Oğuz, aynı bahçede iki binası olan tüm okulların ilkokul ve ortaokul olmak üzere yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Yedişehitler İlköğretim Okulu bir süre önce yeni eğitim sistemine göre yapılan düzenleme kapsamında ortaokula dönüştürülmüş, bunun üzerine bazı veliler ilkokula devam eden öğrencilerini başka okula göndermek zorunda kalacaklarını belirterek, değişikliğe tepki göstermişlerdi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA