Tbmm Başkanı Çiçek, Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı'ın İftarına Katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü Araplardaki cahiliye döneminde bile bazı aylarda kan dökülmediğini belirterek, "Halbuki içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda medeni dünya sanki bu cahiliye dönemini tekrar yeni baştan yaşıyor.Öyle bir haram ayları falan da yok, imkan varsa her gün, her hafta, her ay dünyada kan dökülüyor" dedi.

Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen iftara, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Valisi Alaadin Yüksel, AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı Halil Şıvgın’ın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon şefleri ile Ankara’nın çeşitli ilçelerinden belediye başkanları katıldı.

İftardan sonra konuşan Çiçek, “Eskiden okuduğumuz bilgilerde Araplarda cahiliye devri diye bir devir vardı. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir devirdi. Ama böyle bir cahiliye devrinde bile bazı aylarda kan dökülmezdi. Adam öldürülmezdi. Bu dönem cahiliye dönemiydi. Halbuki içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda medeni dünya sanki bu cahiliye dönemini tekrar yeni baştan yaşıyor. Öyle bir haram ayları falan da yok, imkan varsa her gün, her hafta, her ay dünyada kan dökülüyor" ifadelerini kullandı. Bu Ramazan ayının kendisi için tatsızlıklarla dolu olarak geçtiğini ifade eden Çiçek, “Çevremizde maalesef bu ramazanın tadını kaçıracak bir kısım üzücü olaylar devam ediyor. Cenab-ı haktan niyazımız, bu sıkıntılar, zorluklar sona ersin ki bizde bayramı ağız tadıyla yapalım” dedi

Kaynak: İHA