Chp İl Yönetimi, İftarda Bi Ailenin Misafiri Oldu

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar ile il ve ilçe yöneticileri, iftarda bir ailenin misafiri oldu.

CHP İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsmet Güler'in ailesiyle beraber açılan orucun ardından parti yöneticileri, ailenin sıkıntılarını dinleyerek çözüm üreteceklerini ifade etti.

CHP yöneticilerinin, aileye gıda yardımında bulunduğu belirtildi.

Ev sahibi İsmet Güler, tüm aramalarına rağmen sosyal güvenceli bir iş bulamadığından yakınarak çocuklarının hepsini okutmak istediğini, bunun için de çok çalışmak zorunda olduğunu dile getirdi.

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Güler, Güler ailesinin çocuklarının eğitim durumları hakkında bilgi aldı.

Gökdağ, yaşam şartlarının gün geçtikçe zorlaştığını, Türkiye'de açlık sınırının altında yaşayan çok büyük bir kesimin olduğunu belirtti.

Gökdağ, ''Türkiye'yi güllük gülistanlık gösterenler, gelsinler de bu ailelerin nasıl yaşam mücadelesi verdiklerini bir görsünler. Üç çocuk yapın, beş çocuk yapın demeyle olmuyor bu işler. Senaryosu önceden yazılmış ziyaretleri bıraksınlar, yüzlerini halka dönsünler. Yurttaşlarımızın işe, aşa ihtiyacı var'' dedi.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar da Türkiye'nin bütünsel anlamda kalkınmasının CHP politikalarıyla mümkün olabileceğini savundu.

-Askerlik çağına gelmiş yatalak ve özürlü yükümlülerin işlemleri

Şehitkamil Kaymakamlığı'na bağlı olarak SODES kapsamında faaliyetlerini sürdüren Sosyal Araştırma Danışma ve Müdahale Merkezi ile Şehitkamil Askerlik Şubesi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenledikleri bir çalışma ile durumları askerlik görevini yapmaya uygun olmayan askerlik çağına gelmiş özürlü ve yatalak yükümlülerin bürokratik işlemlerinin tamamlanmasının sağlanarak cezai işleme maruz kalmalarının önüne geçildiği bildirildi.

SADMER'den yapılan açıklamaya göre, yatalak ve özürlü vatandaşların kurumlardaki bürokratik işlemlerinin yürütülmesinin zor olduğu göz önüne alınarak, ilgili kurumların vatandaşların ikametine giderek gerekli işlemleri tamamladığı belirtildi.

Şehitkamil Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışma sonrası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü'nden alınan yatalak yükümlülerin listesinin SADMER'e yönlendirildiği, yetkililerinin öncelikle yatalak yükümlülerin evlerini ziyaret ederek yapılacak olan çalışma hakkında aileleri bilgilendirdiği ve gerekli evrakları toparlayarak Şehitkamil Askerlik Şubesi Başkanlığına teslim ettiği kaydedildi.

Bu arada heyetin başkanlığını Şehitkamil Askerlik Şubesi Başkanı Albay İsmail Eroğlu'nun yaptığını, ayrıca heyetin incelemeleri sırasında, yatalak yükümlülerin aile hekimlerinin de evlerde hazır bulunduğu ifade edildi.

Toplamda 15 haneye gidilerek yatalak durumda bulunan engellilerin yerinde tespiti ve çürüğe ayrılması için gerekli işlemlerin tamamlandığı bildirildi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA