Oktay Vural Hükümeti Eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Nejat Karataş’ın öncülüğünde İnciraltı Burme Restorantta iftar verildi.

Oktay Vural Hükümeti Eleştirdi
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar yemeğinde MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural hükümeti eleştiren bir konuşma yaptı.Dün sabah Foça’da gerçekleşen hain saldırı ile ilgili konuşan Vural, şehitlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara Allah'tan acil şifalar diledi. Olay gerçekleştikten sonra sabah ilk iş Foça’ya gittiklerini dile getiren Oktay Vural, yaralıların hastaneye geldikten sonra ülkücü kardeşlerimiz saniye düşünmeden hastaneye akın etti ve kan vermek için birbiriyle yarıştı. Bu benim adıma çok gurur verici bir durumdur" dedi.

Sözlerin de hükümete ve muhalefete gönderme yapan Vural, parti iktidarının terör örgütüyle mücadele yerine siyasi çözüm adı altında Türkiye’nin ve milletin çözülmesini ön gören projeleri Türkiye’ye dikte ettirmeye çalıştığını söyledi.

Oktay Vural, bugün Türkiye’nin utanç verici bir manzara ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nde bugün başka başkentler arandığının altını çizen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey AKP, senin gençlik kolları başkanına milletvekiline bir soru sorulduğu zaman 8 tane polisi ip gibi dizebiliyorsun da bu memlekette başka başkentler olma zırvasını dile getirenleri niye ip gibi dizemiyorsunuz?"

Milletin direnci olarak sadece MHP'nin kaldığını anlatan Vural, şöyle konuştu: "Bizi de bulaştırmak istiyorlar. Tuzağa düşürmek istiyorlar. Madem çok iyi iş yapacağınızı düşünüyorsanız oturun beraber birlikte AKP ve CHP alın yanınıza da BDP’yi ne halt işleyeceksiniz yapın. Karnınızdan konuşmayın. Çözüm çözüm diye tutturmuşsunuz. Neyi çözeceksiniz? Nasıl çözeceksiniz? Karşınızdaki insanlar bu milletin egemenliğini paylaşmak istiyor. Buradan sesleniyorum ey AKP, ey CHP siz İzmir’deki millet idaresinin Diyarbakır’da da hâkim olmasını istemiyor musunuz? Millet iradesinin Anadolu’nun her coğrafyasında hâkim olmasını istemiyor musunuz?”

İzmir’in tarihinin çok görkemli olduğunu söyleyen Vural, "İzmir ayağa kalkar ise Türkiye ayağa kalkar" diyerek İzmir’in ne kadar önem taşıdığını vurguladı .
Kaynak: İHA