Başkan Savaş'tan Saadet Partisi'ne Ziyaret

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Savaş, Saadet Partisi İl Binasında gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, yeni seçilen il ve ilçe başkanlarını tebrik etmek ve Suriye'de yaşanan olaylara karşı duyarlı olma konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Çalışkan'ın çok değerli bir iş adamı ve iyi bir siyasetçi olduğunu belirten Savaş, Çalışkan'ın hem Antakya Belediyesi'nin hem de sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında ve destekçisi olduğunu söyledi.

Savaş, Suriye'de yaşanan sıkıntıların Hatay'a sirayet etmesinin önüne geçmek ve bu noktada bir kamuoyu oluşturmak adına başlattıkları siyasi parti ziyaretlerine devam edeceklerini, halkın yaşanan gelişmelere karşı duyarlı olmasını sağlamak için her türlü tedbirin alındığını ifade etti.

Tüm partilerin konunun hassasiyetine uygun olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etme kararı aldığını belirten Savaş, Saadet Partisi'nin bu konudaki duruşunun takdire şayan olduğunu ve siyasetin asıl amacının da vatandaşlara en iyi hizmeti sunmayı hedeflediğini kaydetti.

Saadet Partisi İl Başkanı Çalışkan ise, memleketin yararı için yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını, Hatay ve Türkiye için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Suriye'de yaşanan olayların kent halkı üzerinde olumsuz bir etki oluşturmaması için her kurum ve kuruluşun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemine işaret eden Çalışkan, gerginliği ortadan kaldıracak ve tansiyonu düşürecek faaliyetler gerçekleştirmek gerektiğini söyledi.

Çalışkan, işlerin çığırından çıkması halinde yaşanacak olumsuz durumu düzeltmenin çok zor olacağını bu yüzden herkesin Son derece sağduyulu davranmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Ziyarete Antakya Belediye Başkan yardımcıları Serdar Güven, Aytaç Kınay, meclis üyeleri ve bazı partililer katıldı.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA