Şamil Tayyar canlı yayında ilan etti

Ergenekon davası kapsamında tanık olarak dinlenmesine karar verilen AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, 'Tanık olarak gitmeyi düşünmüyorum' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Yüksek Askerî Şûra (YAŞ ) toplantıları bugün başladı.

1-4 Ağustos tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenecek toplantıların önemli gündem maddelerinden biri de tutuklu generallerin durumu.

'DOYADA İSMİ OLANLAR AYIKLANMALI '

İşte Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı ve 28 Şubat gibi davalar çerçevesinde tutuklu bulunan generaller hakkında konuşan AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, 'Dosyalarda ismi olanların TSK'dan ayıklanması gerektiğini düşünüyorum' dedi. Bu görüşüne karşı çıkanların, TSK 'da yeterli generalin olmamasından dolayı bu isimlerin emekliye sevk edilmesinin sıkıntıya yol açacağını söylediklerini belirten Tayyar, benzer durumların geçmiş dönemlerde de yaşandığını hatırlatarak, TSK'nın herhangi bir zarar görmediğini kaydetti. Verdiği örnekten sonra haklarında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmayan tutuklu generallerin emekliye sevk edilmesi gerektiğini yineleyen Tayyar, 'Tablo ne olur bilmiyoruz ama izleyip göreceğiz' diye ekledi.

'HİLMİ PAŞA 'NIN TANIKLIĞI ÖNEMLİ '
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök 'ün Ergenekon davası kapsamında tanık olarak dinlenmesi kararı hakkında da açıklamalarda bulunan Tayyar, Hilmi Özkük'ün çok kritik bir dönemde genelkurmay başkanlığı yaptığını söyleyerek 'Hilmi Paşa 'nın tanıklığı önemli' ifadesini kullandı. Özkük'ün yapacağı açıklamanın davanın seyrini değiştirebileceğine işaret eden Tayyar, Özkük'ün bu açıklamayı yapıp yapmayacağı konusunda ise iyimser olmadığını söyledi. Mesleki taassubun bazı durumlarda gerçeklerin önüne geçtiğini söyleyen Tayyar, 'Umut ederim ki Sayın Özkök, bu tarz bir mahalle baskısına yenik düşmez' şeklinde konuştu.

'TANIK OLARAK GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUN '
Yine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince tanık olarak dinlenmesine karar verilen Şamil Tayyar, bu konudaki sözlerine ise şu şekilde devam etti: Ben tanık olarak gitmeyi düşünmüyorum. Öncelikle bunu buradan ilan edeyim. Çünkü ben konuşan ve yazan birisiyim. Ergenekon süresince çok kitap çıkardım ve birçok televizyon programına katıldım. Ayrıca 2008 yılında yaklaşık 4 saat süreyle savcılara ifade verdim. Dolayısıyla bildiği her şeyi yazan çizen birisi olarak benim ilave edeceğim bir şey yok. Ancak Her Şeye Rağmen eksik kalan bir şeyler varsa ancak talimat ile ifade verebilirim.