Elazığ’da Yeni Acil Sağlık İstasyonu Hizmete Girdi

Elazığ’da Sürsürü Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Yeni Mahalle gibi acil vaka yoğunluğu fazla olan bölgelerin yükünü hafifletmek ve çağrılara daha hızlı ve etkili cevap verebilmek için Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasında 14 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete açıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Mübin Çetin Dağhan, “Vatandaşlarımıza adil, eşit, ulaşılabilir ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek için başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Projesi başarıyla uygulanmaktadır. Doğru zamanda yapılan tıbbi müdahale hayat kurtarmakta, en küçük gecikme telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilmektedir. Acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda hastanın uygun tedavisinin yapılabileceği sağlık kuruluşuna en hızlı şekilde ulaştırılması ve gerekirse yerinde müdahale hayati önem taşımaktadır. Bu bilinçte ve sorumlulukta olan bizler, Elazığımıza acil sağlık hizmetlerine bir halka daha ekleyerek 14 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu halkımızın hizmetine açtık” dedi.

İçme beldesinde yapılması planlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için de Elazığ halkına müjdeli haber veren Dr. Dağhan, istasyonun alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve yakın zamanda temelinin atılacağını söyledi.

Ayrıca Elazığ da açılması planlanan 9 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun da alt yapı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Dr. Dağhan, hayırsever Elazığlı işadamlarına seslenerek, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde kullanılmak üzere ambulans hibe etmelerini istedi. Dağhan, hibe edilecek bu ambulanslarla hizmet kalitesinin artacağını ve planlanması yapılmış olan 112 istasyonlarının hayata geçirilmesinin hızlanacağını ifade etti .
Kaynak: İHA