Kars Belediyesi Kenti Geleceğe Taşıyacak Önemli Projeleri Birer Birer Hayata Geçiriyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ulaşımdan altyapıya, tarihi kültürel mirastan kentesel ve gece kondu dönüşüme kadar Kars’ı geleceğe taşıyacak önemli projeleri hayata geçirirken, halkın taleplerini de göz ardı etmeden kentin her köşesinde yoğun bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti.

Kars’ın giriş ve çıkışlarından, kent merkezine kadar her yere kazma vurduklarını ifade eden Başkan Bozkuş, hazırlanan projelerinin tek tek ortaya çıkmasının vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Özellikle alt yapıdan Sonra yollar noktasında önemli aşaama kaydettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars’ın giriş ve çıkış noktalarının yollarını protokol imzaladığımız Karayolları 48. Bölge Müdürlüğü yapmaya başladı.

Biz şehir merkezinde caddelerin asfaltını atıyoruz. Öte yandan arıtma tesisleri hazır. Test yapılıyor. Bir taraftan ara cadde ve sokaklarda kanalizasyo ve işme suyu şebekesi yeniliyoruz. Yani biz Karslıları ne söz verdiysek hepsini yapıyoruz” dedi.

DÜNE KADAR YAPILMAZ BİTMEZ DİYORLARDI Daha düne kadar İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin tamamlanmayacağını ileri sürenler olduğunu vurgulayan Bozkuş; “Düne kadar tesisler bitmez diyorlardı. Yok tesisler DSİ’nin belediye sahip çıkıyor diyorlardı. Şimdi farklı şeylerin peşinde düştüler. Ben üzerine basarak söylüyorum. Biz Kars ve Karslılar için yapıyoruz. Benim veya bir başkasının yapması önemli değil. Önemli olan Kars’a yapılmış olmasıdır. Biz bunun hesaplarını yapıyoruz. Bizlerin küçük işlerle, basit hesaplarla işimiz olmaz. Biz Kars’ı modern şehir yapmanın uğraşını veriyoruz. Yoksa ben yaptım. O yaptı. Benim projemdi. Biz bu ufak şeylerin peşine düşmüyoruz. Biz icraat yapıyoruz. Milletvekillerimizle birlikte gece gündüz Kars için çalışıyoruz” diye konuştu.

ASFALT ÇALIŞMALARINI GEZEN VEKİLE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ Öte yandan Faikbey Caddesi’nde devam eden sıcak asfalt çalışmalarını Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte gezen AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, vatabdaşlardan yoğun ilgi gördü. Kılıç’ın etrafına toplanan vatandaşlar, gerek merkezi hükümetin, gerek milletvekillerinin ve gerekse belediyenin Son günlerde Kars’ta yaptıkları önemli yatırımları yakından takip ettiklerini ifade ettiler.

Prof. Dr. Yunus Kılıç’ta vatandaşlara, bizleri siz Ankara’da yatmak için değil, Kars’a çalışmak ve Kars’a yatırımların gelmesi için Ankara’ya gönderdiniz diyerek cevap verdi.

Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Sizler bizim başımızın tacısınız. Biz haftanın iki günü Ahmet bey ile birlikte Kars’tayız. Kars’ı biliyoruz. Kars’ın sorun ve sıkıntılarını biliyoruz. Neler yapılması gerekiyor. Onu biliyoruz. Ankara’da ilgili bakanlıkları, genel müdürlükleri hemen hemen hergün ziyaret ediyoruz. Yapılan yatırımları yakından takip ediyoruz. Kars artık kabuğunu kırdı. Kars’ta işsizliği azaltmak, insanları ekmek aş sahibi yapamak göçü önlemek için daha dün 3 bin kişiye iş imkanı müjdesini sayın bakanımız verdi. 3 bin kişi çalışacak. İş sahibi olacak. İşte bu noktada biz Ahmet bey ile birlikte Ankara’da yerelde de sayın Belediye Başkanımız önemli işler yapıyor. Asıl yapılan çalışmlar tamamlandığında Kars’ı herkes fark edecek” şeklinde konuştu.

Daha Sonra Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Başkan Nevzat Bozkuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Adem Burulday ile birlikte asfalt çalışmalarını gezdi. Kılıç yapılan çalımalar hakkında Bozkuş’tan bilgilerde aldı. Milletvekili Kılıç’ı vatandaşlarda eşlik etti .
Kaynak: İHA