Bekaroğlu: Rencide Olduk, Başkandan Açıklama Bekliyoruz

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, son günlerde Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçeceği yönündeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bekaroğlu açıklamasında, “Binlerce teşkilat mensubumuz ve bize oy veren 328 bin kişi bu gelişmelerden rencide olmuştur. Sayın Genel Başkanımızdan açıklama bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Son günlerde HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye geçeceği haberleri karşısında sessizliğini korurken, Has Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı. Mehmet Bekaroğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, yapılan haberler spekülasyon olarak değerlendirildi.

Parti organları ve Numan Kurtulmuş tarafından, çıkan haberler ile ilgili bir açıklama yapılmadığı halde AK Parti’de bazı isimlerin teşkilat mensuplarını rencide edecek tarzda açıklamalarını sürdürdüklerini belirten Bekaroğlu, “Ben ve teşkilat mensupları sürmekte olan spekülasyonların dışındayız.” ifadelerini kullandı. Açıklamada ayrıca, “Bütün bu spekülasyonlar ve özellikle iktidar partisi sözcüsünün 'Talep onlardan geldi' sözünden Sonra Sayın Genel Başkanımızdan bir açıklama bekliyoruz. Bu açıklamanın artık kamuoyuna yapılması gerekmektedir çünkü binlerce teşkilat mensubumuz ve bize oy veren 328 bin kişi bu gelişmelerden rencide olmuştur. Herkes bize sorular sormaktadır; sözümüze ilgi duyan, Genel Başkanımızı ve partimizi ilgi takip eden milyonlarca insan doyurucu bir açıklama beklemektedir.” denildi. Bir süre önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, katıldığı televizyon programında talebin karşı taraftan geldiğini ve Numan Kurtulmuş'un yakın bir tarihte partilerine katılabileceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.