Selde Hayatını Kaybedenler Samsun'da Toprağa Verildi

Samsun'daki selde hayatını kaybeden Emine Bütüner ve kızı Mihra ile Mehmet Yaylacıoğlu ve Kenan Yazıcı'nın cenazeleri, Samsun'da toprağa verildi.

Kentte yaşanan sel felaketi sonrası cesetleri arama kurtarma ekiplerince Canik ilçesindeki Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesislerinin yakınında bulunan Emine Bütüner ile kızı Mihra Bütüner için Çarşamba ilçesinin Soğucak köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Köy camisindeki törene Bütüner ailesinin yakınları, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne ile kızının cenazesi, kılınan cenaze namazlarının ardından aynı köydeki aile kabristanında toprağa verildi.

Emine Bütüner'in eşi Murat Bütüner, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananlara inanamadığını belirterek, ''Nasıl olduğunu ben de anlayamadım. Olay sırasında eşim, kızım ve oğlum Berkay ile aracımla eve gidiyorduk. Sağanak yağış nedeniyle yolda 20-25 kilometre hızla gidiyorduk. Dereden akan sel suları ilk bizim aracımıza vurdu'' dedi.

Aracı geri vitese atıp kurtarmak istediğini ancak o sırada aracın arka tarafına şiddetli bir şey vurduğunu anlatan Bütüner, şunları söyledi:

''Bagajın yan tarafını koparmış. O sırada bir patlama oldu. Arabayı sağ sol yaptım, araba köşeye sıkışınca oğlum Berkay gürültüyle uyandı ve 'baba kurtar bizi' diye bağırdı. Arabanın camını kırdım ve arka camdan çıkmaya çalıştım ancak çıkamadım. Sonrasında kendimi bir anda dışarıda buldum. 6-7 kulaç atıp kendimi karaya attım. Sonrasında oradan bir güvenlik elemanı geldi ve bana 'koş koş' dedi.

Neden koşuyoruz diye arkama baktığımda arkamızdan kocaman bir dalga bize doğru geliyordu. Kendimizi bir kulübeye attık. Orada bir sel yoktu sanki bir tsunami vardı.''

Murat Bütüner, oğlu Berkay'ın sudan çok korktuğunu anlattı. Murat Bütüner'in 14 yaşındaki oğlu Kerem de cenazede annesi ile kardeşinin tabutunun başından ayrılmayarak gözyaşı döktü.

Bu arada selde hayatını kaybedenlerden Kenan Yazıcı merkeze bağlı Kıranköy'de, Mehmet Yaylacıoğlu da Tekkeköy ilçesinde düzenlenen cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

Seher Özkan'ın cenazesi ise memleketi Adana'ya gönderildi.

Muhabir: Yaşar Karaman - Anıl Kuru - Mustafa Çavuş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA