Öcalan'ın Kardeşinden Suriye Açıklaması

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Suriye’de yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulunarak olayların barışçıl ve demokratik bir şekilde çözülmesini istedi.

Suriye ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik devam ederken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’dan açıklama geldi. Öcalan yaptığı açıklamada, "Suriye’de hem Arap, hem Türkmen, hem Kürt var. Türkiye’de de bu yapıda bu kavramda yaşayan insanlar vardır. Bu sorunlar şiddetle değil de eğer demokratik bir şekilde çözülürse, bu halklar için çok güzel olur. Yarın Türkiye Suriye ile bir savaş yaparsa diğer güçlerle kazanabilirler ama halklar arasındaki yaralar açılır ve bu yaralar kangrene döner" dedi.

Türkiye’nin Suriye ile çarpışmaya girmesini gerektirecek bir şey olmadığını söyleyen Öcalan, bunun gelecek için ve halklar arasında güzel bir şey olmayacağını kaydetti.

Hükümetin de insanların da demokratik çözümleri sürekli denemelerinin gerektiğini belirten Öcalan, iki halkın çarpışmasının hiçbir fayda getirmeyeceğini, hatta dünya kadar zarar getireceğini ekledi. Mehmet Öcalan sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sorunda Hafız Esad güzel yaptı demiyorum. 30-40 yıldan bu yana eskiden Kürtlere, Araplara herkese zarar vermiş olabilir ama bugün onun yaptığı gibi değil, bu sorunların demokratik bir şekilde ve barışçıl bir şekilde çözülmesi, Ortadoğu için çok faydalıdır. Ortadoğu bomba gibidir. Eğer Suriye’ye bir ateş düşerse ateşin nereye kadar gittiği bilinmez ve bunun önlemi alınamaz. Yarın Ortadoğu'da büyük bir savaş çıkarsa herkes kaybeder. İnşallah Suriye’deki olaylar barışçıl şekilde hallolur. Beklentimiz ve umudumuz budur. "
Kaynak: İHA